#ODS Praha Živě

ODS

ODS Praha sdílel(a) příspěvek uživatele Fungující Praha.

ODS

ODS Praha sdílel(a) živé vysílání uživatele Fungující Praha.

ODS

ODS: Nové vedení si neví rady s okruhy, nabízíme pomocnou ruku ODS chce na čtvrtečním jednání zastupitelstva prosadit dvě usnesení, která urychlí přípravu dostavby vnitřního a vnějšího okruhu. Podle předsedkyně magistrátních zastupitelů za ODS Alexandry Udženija si nové vedení s okruhy neví rady, a tak mu chce ODS podat pomocnou ruku. Podle místopředsedy zastupitelského klubu Zdeňka Zajíčka si nemůže Praha další zpoždění ve výstavbě okruhů dovolit. „Pražský a Městský okruh jsou naprosto klíčové stavby, na kterých závisí nejen budoucí dopravní situace v Praze, ale také celkový rozvoj hlavního města. Všechny strany, které jsou v zastupitelstvu, před volbami slibovaly urychlenou dostavbu Městského okruhu,“ řekla předsedkyně pražských zastupitelů za ODS Alexandra Udženija. „Většina stran si ve volebních programech a předvolebních debatách nedovolila zpochybnit trasu Pražského okruhu. Vnější obchvat kolem Prahy má sice na starost Ředitelství silnic a dálnic, ale vedení hlavního města má na rychlost stavby významný vliv. Záleží ale na tom, jak ho chce nebo nechce uplatňovat. Z dosavadních vyjádření nového vedení města bohužel ale nemám pocit, že by si s dostavbou okruhu vědělo rady. Protože nám záleží na budoucnosti našeho města a víme, jak jsou pro něj okruhy důležité, podáváme novým radním v podstatě pomocnou ruku a na zastupitelstvu navrhneme konkrétní kroky, které přípravu těchto dvou klíčových staveb urychlí. Budeme chtít prosadit dvě usnesení, jedno k Pražskému a jedno k Městskému okruhu,“ dodává Udženija. Konkrétní podobu návrhu ODS představil místopředseda zastupitelského klubu Zdeněk Zajíček: „V první řadě chceme, aby se zastupitelstvo usneslo, že se obě stavby budou stavět v souladu s platným územním plánem a dalšími schválenými dokumenty. Pokud by se mělo znova uvažovat o různých variantách, dokončení obou okruhů by se opět posunulo, klidně i o deset let, to prostě nemůžeme dopustit.“ ODS chce, aby rada začala řešit výkup pozemků a spolupráci s vládou: „Chceme radě uložit, aby představila návrh Memorand o spolupráci při přípravě chybějících staveb Pražského okruhu mezi Prahou a ŘSD. Obdobně, jak tomu bylo v případě úseku Běchovice – D1. Chceme také, aby vedení začalo s výkupem potřebných pozemků pro stavby č. 518, č. 519 a č. 520. Pozemky by mělo město vykupovat také pod plánovanou trasou Městského okruhu. V případě vnitřního okruhu bychom chtěli, aby vedení města předložilo konkrétní plán prací a přípravy výstavby. V obou případech trváme také na tom, aby Rada předložila konkrétní opatření, která zmírní dopady obou staveb v dotčených oblastech a stejně tak opatření, která zmírní dopady odkládání nebo blokování výstavby okruhů,“ uzavírá Zajíček.

ODS

ODS Praha sdílel(a) živé vysílání uživatele ODS - Občanská demokratická strana.

ODS

ODS Praha sdílel(a) příspěvek uživatele David Vodrážka.

Naši lidé