#ODS Praha Živě

ODS

Muzeum nesvobody Pražská ODS prosazuje vybudování muzea paměti XX. století. Ukazuje se stále zřetelněji, že zločinné ideologie, které stály ve 20. století za nacistickou a komunistickou diktaturou nejsou definitivně poraženy. ODS proto vnímá vybudování památníku, jako jeden z klíčových úkolů, aby si i mladé generace mohly připomenout, jak draze vykoupena byla současná svoboda a demokracie. „Jako nejvhodnější se nám stále jeví prostory pod bývalým pomníkem Stalina na pražské Letné. Nejen jistou symbolikou, ale hlavně tím, že Praha mohla vdechnout nový život prostorům, které jsou ve špatném technickém stavu. Budeme proto prosazovat vznik muzea právě zde a budeme o tom chtít otevřít diskuzi na Zastupitelstvu hlavního města. Je pro nás velkým překvapením, že Rada hlavního města v čele s primátorem Hřibem právě toto místo vyloučila. Doufáme, že to není z důvodu, že tento prostor provozuje noční starosta a jeho společnosti v tomto místě prodávají alkohol,“ uvedl předseda ODS Praha a zastupitel Tomáš Portlík. „Sama považuji nejen po třiceti letech existence parlamentní demokracie, po sto letech založení Českého státu a osmdesáti jedna letech počátku vládnutí komunistické totality vznik muzea za velmi významný. Projekt bych přirovnala ve své vážnosti a důstojnosti k památníku holocaustu Yad Vashem v Jeruzalémě. Odůvodněnost je dána nedostatečnou výukou na nižších a středních stupních, kdy studenti dostávají ve výukách historie mnohdy zkreslené nebo nedostatečné informace. Muzeum by se mělo stát součástí edukace mladé generace a připomínkou těm, kteří si tato léta prožili a těm, kteří by i rádi zapomněli,“ říká předsedkyně kontrolního výboru a zastupitelka Jaroslava Janderova.

ODS

Alexandra Udženija: Prázdniny máme za sebou a nám rodičům začíná tradiční maratón s dětmi (škola, kroužky, nákupy...). K tomu se hodí třeba auto, jenže vedení města považuje lidi používající auto za “zlé občany”. Jaké dárky nám na začátku školního roku magistrát přichystal? V jakém stavu je pražská doprava? Více tady: http://www.alexandraudzenija.cz/jak-zneskodnit-zacpu-prost…/

ODS

Jan Korseska: Budoucnost dopravy v klidu je mimo jiné budování hromadných garáží a odstranění automobilů z vozovek. Na dvojce těch prostor pro vybudování není mnoho, ale snažíme se.

Naši lidé