Vítejte na stránkách

NovinkyOS Praha 1

#ODS Praha 1 Živě

ODS

Máme už skoro rok po komunálních volbách. Do opoziční práce jsme se za ODS Praha 1 pustili naplno, a proto nám dovolte, abychom Vám zde postupně představili naše zastupitele a jejich témata, kterými se zabývají v tomto volebním období. Je začátek školního roku, a proto bychom Vám rádi rovnou představili našeho experta na školství, Evu Špačkovou. Evo, jak se změnilo tvé působení v komunální politice po volbách v minulém roce? Po odchodu do opozice je i nadále mým zájmem školství a sociální oblast na Praze 1. Na tom se samozřejmě nic nemění. Jsem členkou řídícího výboru místního akčního plánu pro školství. Ten sdružuje dobrovolné subjekty z Prahy 1, které mají co do činění s problematikou školství na území naší městské části. Zde budu mít například na starosti Akademii pro zvídavé rodiče a učitele, která od září 2019 nabídne besedy a workshopy s odborníky na témata, která si rodiče sami vyberou. Kromě toho jsem nadále členkou Komise pro výchovu a vzdělání. Jsem hrdá na výsledky mé práce v uplynulém volebním období ve funkci radní pro školství a spolky. Udělalo se mnoho praktického a trvalého, co zlepšilo podmínky ve školství na Praze 1. Mnoho věcí bylo rozděláno a nynější vedení teď „slízne smetanu“ při dokončení a uvedení do života. Ale tak to holt v politice chodí. Práci naštěstí dělám pro výsledek a mám radost z jejího dokončení, ať už bude stříhat pomyslnou červenou pásku kdokoli. Hlavně, že to bude. Bohužel mne mrzí, že současná radnice omezila naše původní aktivity pro učitele, pracovníky ve školství a hlavně děti, které si všichni velmi pochvalovali. Asi považují rozvoj školství na jedničce za zbytečný. Snad se mi toto uvažování podaří otočit. I nadále jsem rozhodnuta pracovat ve prospěch občanů naší krásné městské části. Zvláště osobní kontakt s lidmi z Prahy 1 považuji za extrémně důležitý. Můžete se také spolehnout, že neslevím ze svých principů a postojů, tak jako tomu bylo doposud. Ať se vám daří. Eva

ODS

ODS Praha 1 aktualizoval(a) úvodní fotku.

ODS

Na rychlé vyčištění Karlova mostu jsou různé názory. Jedna věc se panu Černému ale musí nechat. Je to srdcař, kterému na Praze 1 opravdu záleží a vždy pro centrum dělal první poslední. Je škoda, že to současná vládnoucí koalice vidí jinak. Okamžitě po svém nástupu, bez náhrady a jakéhokoliv vize zrušila program Antigraffiti, na kterém se právě pan Černý podílel. Dávali jsme Jedničku do pořádku. Teď se to bohužel musí dělat načerno.

ODS

ODS Praha 1 aktualizoval(a) úvodní fotku.

ODS

Doufame, ze budou vinici exemplarne potrestani. Toto se nesmi opakovat!

ODS

ODS Praha 1 sdílel(a) příspěvek.

ODS

ODS Praha 1 je spolu s uživatelem Jan Zahradil.

ODS

ODS Praha 1 je spolu s uživatelem Eva Špačková a dalšími (4).

Naši lidé