Vítejte na stránkách

NovinkyOS Praha 1

#ODS Praha 1 Živě

ODS

ODS Praha 1 je spolu s uživatelem Petr Scholz.

ODS

V poslední době dramaticky rostou problémy s dopravou i veřejným pořádkem na Praze 1. Řešení témat, jakými jsou epidemie grafitti, nebo nedávné chaotické změny v dopravě a parkování, vadí Richardu Burešovi. Jako bývalý místostarosta prosadil mnoho změn a projektů, které nyní buď stagnují, nebo jsou zcela zrušeny. Co mu nyní jako opozičnímu zastupiteli na současné radnici vadí a proč se situace na Praze 1 zhoršuje? V loňském roce jsem po velkém úsilí prosadil program Antigrafitti – počmárané zdi i další nepořádek byly čištěny, a to i na soukromých domech. Zvolená metoda byla šetrná a přitom levná. Nové vedení radnice program bez náhrady zrušilo, proto se situace tak zhoršuje. Nyní chceme ukázat, že to jde. Proto se sousedy řešíme některé lokality svépomocí, ale to bohužel není řešení. Radnice se musí přestat vymlouvat a začít znovu konat. I změny v dopravě a parkování považuji za neuvěřitelně chybné. Starousedlíci se zde stávají obětí agresivní menšiny. Problémy v dopravě vznikají tranzitem a dojížděním lidí z jiných částí města do centra. Nechápu, proč za to někdo trestá lidi, kteří zde po generace žijí. Z Prahy 1 se (nejen v dopravě) stává pokusná laboratoř po vzoru Prahy 7. V minulém období jsem připravil a prosadil několik projektů, které zvyšovaly bezpečnost a zlepšovaly dopravní situaci na Praze 1. Nyní usiluji o to, aby se maximum z nich skutečně realizovalo. Ať už jde o nesmyslné uzavření Betlémského náměstí, nebo o předčasné a nepromyšlené změny na Mariánském náměstí, je to pokaždé stejné. Lidé, kteří tam žijí, přijdou o možnost používat auta. Mají-li rodinu nebo chtějí-li k lékaři, mají prostě smůlu. A prostor se vyklidí maximálně pro více turistů. A s tím se jednoduše odmítám smířit. Richard

ODS

Máme už skoro rok po komunálních volbách. Do opoziční práce jsme se za ODS Praha 1 pustili naplno, a proto nám dovolte, abychom Vám zde postupně představili naše zastupitele a jejich témata, kterými se zabývají v tomto volebním období. Je začátek školního roku, a proto bychom Vám rádi rovnou představili našeho experta na školství, Evu Špačkovou. Evo, jak se změnilo tvé působení v komunální politice po volbách v minulém roce? Po odchodu do opozice je i nadále mým zájmem školství a sociální oblast na Praze 1. Na tom se samozřejmě nic nemění. Jsem členkou řídícího výboru místního akčního plánu pro školství. Ten sdružuje dobrovolné subjekty z Prahy 1, které mají co do činění s problematikou školství na území naší městské části. Zde budu mít například na starosti Akademii pro zvídavé rodiče a učitele, která od září 2019 nabídne besedy a workshopy s odborníky na témata, která si rodiče sami vyberou. Kromě toho jsem nadále členkou Komise pro výchovu a vzdělání. Jsem hrdá na výsledky mé práce v uplynulém volebním období ve funkci radní pro školství a spolky. Udělalo se mnoho praktického a trvalého, co zlepšilo podmínky ve školství na Praze 1. Mnoho věcí bylo rozděláno a nynější vedení teď „slízne smetanu“ při dokončení a uvedení do života. Ale tak to holt v politice chodí. Práci naštěstí dělám pro výsledek a mám radost z jejího dokončení, ať už bude stříhat pomyslnou červenou pásku kdokoli. Hlavně, že to bude. Bohužel mne mrzí, že současná radnice omezila naše původní aktivity pro učitele, pracovníky ve školství a hlavně děti, které si všichni velmi pochvalovali. Asi považují rozvoj školství na jedničce za zbytečný. Snad se mi toto uvažování podaří otočit. I nadále jsem rozhodnuta pracovat ve prospěch občanů naší krásné městské části. Zvláště osobní kontakt s lidmi z Prahy 1 považuji za extrémně důležitý. Můžete se také spolehnout, že neslevím ze svých principů a postojů, tak jako tomu bylo doposud. Ať se vám daří. Eva

ODS

ODS Praha 1 aktualizoval(a) úvodní fotku.

ODS

Na rychlé vyčištění Karlova mostu jsou různé názory. Jedna věc se panu Černému ale musí nechat. Je to srdcař, kterému na Praze 1 opravdu záleží a vždy pro centrum dělal první poslední. Je škoda, že to současná vládnoucí koalice vidí jinak. Okamžitě po svém nástupu, bez náhrady a jakéhokoliv vize zrušila program Antigraffiti, na kterém se právě pan Černý podílel. Dávali jsme Jedničku do pořádku. Teď se to bohužel musí dělat načerno.

ODS

ODS Praha 1 aktualizoval(a) úvodní fotku.

ODS

Doufame, ze budou vinici exemplarne potrestani. Toto se nesmi opakovat!

ODS

ODS Praha 1 sdílel(a) příspěvek.

Naši lidé