Vítejte na stránkách

NovinkyOS Praha 1

#ODS Praha 1 Živě

ODS

Jde to i jinak Centrum Prahy budou namísto aktuálně používaných betonových zátarasů chránit moderní výsuvné sloupky, které splňují nároky nejen estetické, ale především bezpečnostní. Slavnostní odhalení proběhlo v Maiselově ulici a účastnili se jej primátorka hlavního města Prahy Adriana Krnáčová, místostarosta Prahy 1 a iniciátor celého projektu Richard Bureš, Jan Munk, předseda Židovské obce v Praze a Petr Matějček, náměstek ředitele Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy. „Jsem rád, že se podařilo posunout úroveň bezpečnosti centra města opět o kus dál na úroveň světových metropolí,” uvedl Richard Bureš. Nové moderní výsuvné sloupky se zatím objevily na třech místech v blízkosti budov Židovské obce v Praze – v ulicích Maiselova, Břehová a Široká. Praha 1 však do budoucna uvažuje o instalaci těchto sloupků i do dalších ulic v centru Prahy.

ODS

ODS Praha 1 přidal(a) 6 nových fotek.

ODS

Minulý týden proběhlo slavnostní předání nového operačního střediska strážníků v centru metropole. To se podařilo zmodernizovat a kompletně zrekonstruovat díky finančním prostředkům městské části Prahy 1. Dozorčí a operační strážníci z Obvodního ředitelství Městské policie Praha 1 v Opletalově ulici tak mohou ke své práci využívat nejmodernější technologie a vybavení. „Po vzoru dohledových center letišť, nádraží nebo vládních budov jsme se soustředili především na ergonomii celého pracoviště. Tak, aby nad všemi monitory i velkoplošnou stěnou byl trvalý dohled, což je klíčové z hlediska bezpečnosti monitorovaného prostoru,“ vysvětluje místostarosta Prahy 1 Richard Bureš. Projekt se tak posunul na úroveň evropských měst. Tleskáme!

ODS

ODS Praha 1 sdílel(a) fotku uživatele Jaroslava Janderova.

ODS

ODS Praha 1 sdílel(a) příspěvek uživatele Eva Špačková.

ODS

ODS Praha 1 přidal(a) 3 nové fotky.

ODS

Eva Špačková, naše radní pro oblast školství a občanské společnosti: "Když se chce, tak jde vše. U nás v Praze 1 jsou školní jídelny ve výběru jídel nadprůměrné. Většina z nich nabízí dvě až tři jídla (jedno z nich vždy bezmasé). A co se týká kvality, tak se naši reprezentanti školních jídelen v celopražské soutěži „Školní jídelna chutně a zdravě“ umístili na 2. a 3. místě." Dobrá práce!

ODS

ODS Praha 1 sdílel(a) stránku.

Naši lidé