NovinkyOS Praha 10

#ODS Praha 10 Živě

ODS

Tiskové prohlášení VLASTA, Piráti a ODS vyzvali dosluhující Radu Prahy 10 k maximální zdrženlivosti Tři nejsilnější strany v novém Zastupitelstvu Prahy 10, tedy VLASTA, Piráti a ODS, uzavřely minulý týden koaliční smlouvu. Dnes vyzvaly starostu Vladimíra Nováka (dříve ČSSD, dnes SpP/ZpD), aby se dosluhující Rada zdržela jakýchkoliv nezvratných kroků jak v oblasti majetkové, tak personální. Lídři VLASTY, Pirátů i ODS se shodují na tom, že odpovědnost a rozhodnutí musí nést už nová koalice. Ustavující Zastupitelstvo podle všeho proběhne až v druhé půli listopadu, a to kvůli žalobám týkajícím se sčítání v některých okrscích. Svolavatel, nynější starosta Vladimír Novák, přitom patří ke stranám, jež se proti rezultátu voleb odvolaly (KSČM, SPD, ČSSD, Starostové pro Prahu / Zelená pro Desítku). Nové zastupitelstvo se ujme své odpovědnosti na ustavující schůzi nejpozději 22. listopadu. Do té doby veškerý výkon faktické správy městské části Prahy 10 vykonává dosluhující rada. Lídři VLASTY, Pirátů a ODS nechtějí dopustit situaci, kdy by se na Praze 10 na poslední chvíli realizovaly kroky motivované partikulárními zájmy některých jednotlivců, a ne prospěchem obce. Vyzývají proto celou stávající Radu MČ Praha 10, aby se zdržela zejména nezvratných majetkových a personálních rozhodnutí s dlouhodobou platností (jmenování do funkcí na více let a prodlužování smluv tam, kde to není vůbec nutné). “Jedním ze znaků fungující demokracie je i to, že si jsou na základě výsledků voleb zástupci stran schopni předat úřad bez problémů a bez hořkosti,” konstatuje budoucí starostka Renata Chmelová. Jana Komrsková, budoucí první místostarostka za Piráty, k tomu dodává: “Věříme, že dosluhující koalice pod vedením TOP 09 přistupuje ke správě obce tak zodpovědně, jak vždy deklarovala, a nedovolí uzavírat závazky, které jsou pro naši městskou část nevýhodné. Vyzýváme dosavadní koalici, aby upustila od všech podobných kroků.“ Budoucí místostarosta Filip Humplík z ODS pak uzavírá: “Rozhodně nechceme dělat revoluci. Ale naše společné plány jsou i výsledkem volby obyvatel Desítky. A v této věci cítím silnou oporu v našich voličích.” Ustavující Zastupitelstvo proběhne v zákonné lhůtě po vyřízení všech vznesených námitek, o kterých v těchto dnech rozhoduje soud. Nová koalice je připravena na plnění svého programu, především na očistu městské části od pověsti korupce a klientelismu, s nimiž je Praha 10 dlouhá léta spojována.

ODS Praha 10: (– cítí se spokojeně) ve městě Praha 10

ODS

K Městskému soudu v Praze dorazilo celkem 25 žalob na komunální volby v hlavním městě. Více informací na: https://t.co/ezXg1menvc". Soud má nyní až 20 dnů od podání podnětů k jejich vyřešení. Týká se to bohužel i Prahy 10. O výsledku Vás budeme průběžně informovat.

ODS

Na Praze 10 vzniká koalice VLASTA, Piráti a ODS Tři nejsilnější strany, které uspěly ve volbách na Praze 10, společně skládají koalici. VLASTA (11 zastupitelů z celkových 45), Piráti (10 zastupitelů) a ODS (8 zastupitelů) podepsali Memorandum o vzájemné spolupráci. Novou starostkou jedné z největších městských částí se podle dohody stane Renata Chmelová, lídr koalice VLASTA a současná senátorka Prahy 10. První místostarostkou bude Jana Komrsková za Piráty. Místostarosty budou i Martin Valovič a Filip Humplík z ODS. https://www.blesk.cz/clanek/volby-komunalni-volby-2018/569558/starosta-novak-v-praze-10-konci-novou-koalici-vytvori-dosavadni-opozice-do-cela-radnice-usedne-senatorka-chmelova.html

ODS

ODS Praha 10 sdílel(a) příspěvek uživatele Filip Humplík.

ODS

Děkujeme za vaše hlasy do zastupitelstva Prahy 10. V minulých volbách dalo hlas ODS 82.000 (8,4%) voličů, tento víkend už vás bylo 206.000 (14,23%). Moc si toho vážíme. Nezklameme vás.

ODS

ODS Praha 10 se cítí – cítí se spokojeně s uživatelem Kateřina Březinová a dalšími (3) v Strašnická.

ODS

ODS Praha 10 přidal(a) 5 nových fotek — (– cítí se spokojeně) s uživatelem Martin Švácha a dalšími (2) v místě Strašnická

Naši lidé