#ODS Olomoucký kraj Živě

ODS

Dnes se konalo v Praze setkani kandidatu do Evropskeho parlamentu. Kandidat za Olomoucky kraj Tomáš Lázna je jednim z nejmladsich, prejeme pevne nervy v kampani a hodne stesti u voleb️

ODS

Přikládáme vyjádření poslankyně Zuzany Majerové k uzákonění 8.května jako památné dne sokolstva: "Z tohoto počinu mám opravdu radost i trochu z osobních důvodů. Můj dědeček, František Dvořák, byl zanícený sokol – náčelník Smrčkovy župy Sokolské v Olomouci. Po celý svůj život bojoval za pravdu a spravedlnost a byl za to i stíhán. Za války strávil za činnost v Sokolu tři roky v koncentračních táborech, v roce 1962 byl opět zatčen za protistátní činnost. Čtyřicet let byl předsedou Atletického oddílu v Olomouci, vybudoval zde atletický stadion, kde se na jeho počest do nedávna běhal Memoriál Františka Dvořáka. Angažovanost pro druhé a smysl pro spravedlnost je protkán životem celé mé rodiny a můj děda byl vždy mou velkou inspirací. Díky dědečku!" https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/pamatny-den-sokolstva-novela-zakona-listopad-mezinarodni-den-studenstva.A190131_120308_domaci_lesa?utm_source=facebook&utm_medium=messenger_notifikace

ODS

Pozdraveni od naseho pana starosty ze Stitu Jiří Vogel vsem priznivcum pravice️ Hezky zimni den, pratele️

ODS

Pan místopředseda olomoucké oblasti Dalibor Horák dnes pomohl založit nové místní sdružení v Dolanech. Máme radost, že se rozrůstáme a mladí lidé mají zájem o politiku.

ODS

Výkonná rada ODS schválila na svém pondělím zasedání podobu kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu. za Olomoucký kraj se o hlasy voličů bude ucházet Tomáš Lázna z Prostějovské oblasti. Tomáš Lázna je zástupcem mladé generace. Je mu 26 let a pochází z Prostějova, kde je již osm let aktivní ve veřejném životě. V maturitním ročníku začal se svými přáteli pořádat charitativní ples, který dodnes funguje pod hlavičkou spolku Pomáháme tancem, jehož je Tomáš předsedou. Díky plesům se podařilo vybrat již 700 tisíc korun na dobročinné účely. Tomáš vystudoval obor Kybernetika, automatizace a měření na Vysokém učení technickém v Brně, kde v současné době působí jako vědecký pracovník v oblasti mobilní robotiky, zároveň dělá doktorát. Čtvrtým rokem se věnuje formou odborné přípravy podpoře nadaných studentů středních škol. Mezi jeho záliby patří tanec, cyklistika, deskové hry, je vášnivým fanouškem sci-fi, a to jak ve formě knih, tak filmů a seriálů. Má rád posezení s přáteli u dobrého jídla a pití. V Prostějově zastává post předsedy Komise pro IT a Smart city, k této tématice má díky své profesi blízko. Jeho ambicí je udělat své rodné město chytřejší. Aktivně se zajímá také o oblast školství a kultury. Členem Občanské demokratické strany je od roku 2015

ODS

Dnes slaví jubileum 95 roků naše členka - paní Růženka Kamarádová. Za nás všechny ji, spolu s paní manažerkou, přijel popřát Martin Major, předseda Olomoucké ODS. Gratulujeme a hodně zdravíčka do dalších let přejeme️

ODS

Prostějovská ODS se dnes vrátila do vedení města. Zastupitelka ODS Milada Sokolová dnes byla (32 hlasy z 35 možných) zvolena náměstkyní primátora a Tomáš Blumenstein se stal členem Rady města Prostějova a předsedou finančního výboru.

ODS

“Přesně před rokem končily volby do Poslanecké sněmovny a já jsem jen s rostoucím údivem sledovala, že se asi stanu poslankyní. Počáteční nadšení vystřídala tréma a pokora. Po prvním roce ve Sněmovně můžu říct: "uvnitř" to vypadá úplně jinak než z venku. Práce je mnohem více, než se zdá, když to člověk sleduje ve zpravodajství. Ovlivnit můžete mnohem méně, než byste si přáli. Jednat musíte s každým a často zjistíte, že kategorie "přítel" a "nepřítel" je dost relativní. Řekla jsem si, že pokud budu vědět, že jsem ve Sněmovně neudělala nic užitečného, pak už znovu kandidovat nebudu. Teď tedy hodnotím první rok a přemýšlím, co se povedlo a nepovedlo. Jsem ráda, že se nám podařilo probojovat změnu zákona týkající se školek, pamlskové vyhlášky a dalších školských věcí. Štve mě, že se nám nepodařilo prosadit zmírnění protikuřáckého zákona, zrušit EET a zablokovat nesmysly jako je GDPR. Čeká nás ještě spousta dalších důležitých věcí, například inkluze, která je v současném stavu školství naprosto nepřijatelná. Za jedno z nejdůležitější hlasování v budoucnu považuji i hlasování o Istanbulské úmluvě, kdy budu hlasovat, samozřejmě, proti. Těší mě i to, že jsem každý týden, i o víkendech, byla neustále mezi lidmi u nás v regionu. Že znám po roce ve Sněmovně mnohem lépe potíže a trable nás, nikoli "těch nahoře". Uvědomila jsem si, jak fungují média. Naučila jsem se nést tlak, pomluvy, očerňování - aniž bych si zašpinila ruce. A nacestovala jsem tisíce kilometrů (zrovna teď se vracím z Kanady), poznala desítky lidí, o kterých jste nikdy nic neslyšeli, ale kteří toho dokázali více než většina hvězd z titulních stránek týdeníků, a hlavně jsem si díky tolikrát zesměšňovanému kladení věnců pořád znovu uvědomovala, že je naše republika hrdou suverénní zemí, za kterou stojí za to bojovat. Kdyby mi zítra skončil mandát, svým způsobem by se ulevilo mojí rodině (kluci to se mnou fakt nemají lehké) i mně - konečně bych si mohla pustit muziku, udělat kafe, číst si, být s rodinou doma. A přesto, kdybych se rozhodovala, zda znovu kandidovat, šla bych do toho. Naše země si zaslouží, abychom jí sloužili! “ Vaše poslankyně Zuzana Majerova

Naši lidé