#ODS Středočeský kraj Živě

ODS

Vojtěch Munzar: Novela zákona o realitním zprostředkování povede k dalšímu zdražení nemovitostí

ODS

Jan Skopeček: Velmi špatně se vyvíjející plnění státního rozpočtu a neschopnost vlády na to adekvátně reagovat nás vede ke svolání mimořádné schůze pravě i k tématu rozpočtové politiky vlády. Místo toho, aby vláda přišla s jasným plánem, kde ušetřit a jak dostat veřejné finance pod kontrolu, jsme svědky festivalu chaotických návrhů, jaké daně se zvednou či nově zavedou. Zejména od paní ministryně Maláčové, ale i dalších členů vlády, slyšíme nápady na sektorovu daň na banky, na digitální daň, na zvýšení spotřebních daní apod. Je to nebezpečná cesta vedoucí k ještě rychlejšímu zpomalování už tak se ochlazující české ekonomiky. S trochou nadsázky lze paní ministryni Maláčovou, resp. její aktuální chaotický festival nápadů na vyšší daně, považovat za větší aktuální ekonomické nebezpečí, než je brexit či obchodní války. ODS v reakci na nebezpečí vyšších daní připraví tzv. daňovou brzdu jako novou součást finanční ústavy, která zavede maximální daňový strop, maximální daňové zatížení občanů ČR.

Naši lidé