NovinkyOS Praha 6

#ODS Praha 6 Živě

ODS

ODS PRAHA 6 sdílel(a) příspěvek uživatele Jakub Stárek.

ODS

Blíží se dovolené. Co je nového ve vydávání občanek a pasů? Nově bude možné od 1. 7. požádat o vydání OP nebo pasu ve zkrácených lhůtách, a to buď do 5 pracovních dnů, nebo do 24 hodin pracovního dne. Do 5 pracovních dnů bude možno převzít doklad na úřadě, kde byla žádost podána, nebo na Ministerstvu vnitra. Za OP zaplatí 500 Kč pro občan starší 15 let a 300 Kč mladší. Cestovní doklad bude stát 3 000 Kč nad 15 let a 1 000 do 15 let. Do 24 hodin pracovního dne bude možnost podat žádost na úřadě nebo u MV, převzetí bude možné jen u MV na adrese NA PANKRÁCI 72, Praha 4. Správní poplatek bude u OP 1 000 Kč (+ 15 let) a 500 (do 15 let). CD bude za 6 000 a 2000 Kč. Od července se budou vydávat elektronické občanské průkazy se strojově čitelnými údaji a s kontaktním elektronickým čipem. Stávající platný občanský průkaz bude možno vyměnit za OP s kontaktním elektronickým čipem pouze na vlastní žádost a za správní poplatek 200 Kč. Občanské průkazy s dobou platnosti 1 měsíc se budou vydávat již jen z důvodu výkonu volebního práva.

ODS

ODS PRAHA 6 sdílel(a) příspěvek uživatele MHD86.cz - Městská hromadná doprava.

ODS

Vyrazili jsme se seznámit s návrhem Metropolitního plánu. Vladimír Šuvarina, Marie Kubíková a Ondřej Matěj Hrubeš

ODS

ODS PRAHA 6 sdílel(a) příspěvek uživatele Jakub Stárek.

ODS

To je ale dramatický titulek! Člověk by si málem myslel, že už je dostavěná LDN k Poliklinice pod Marjánkou. Nebo že snad radnice postavila novou LDN?

ODS

"Pražské metro je prošpikováno stovkami kamer, jeho provoz sledují desítky dozorčích, ale všimne si někdo z pracovníků brutální rvačky na nástupišti? Na otázku ohledně rvačky na Bořislavce dosud dopravní podnik neodpověděl," Ondřej Matěj Hrubeš

ODS

ODS PRAHA 6 přidal(a) 3 nové fotky.

Naši lidé