NovinkyOS Praha 6

#ODS Praha 6 Živě

ODS

ODS Praha 6 nepodpoří referendum o setrvání nebo odstranění Koněva. "Situace přesáhla pomyslnou únosnou mez. Jako ODS budeme chtít, aby dnes padlo demokratické rozhodnutí. Návrh pirátů na referendum nepodpoříme," řekl místostarosta Jakub Stárek, místostarosta Šestky s tím, že je zastáncem zastupitelské demokracie.

ODS PRAHA 6

ODS

Pavel Novotný: Starosta Prahy 6 je hrdina a člověk, který to jednou dotáhne spolu se svým místostarostou Jakubem Stárkem hodně daleko. Tady ukázali, že přesně vědí, co jsou Rusové za pakáž a co nepatří do veřejného prostoru.

ODS

Žádost o změnu územního plánu, která by v Šáreckém údolí umožnila vybudovat seniorské centrum a chátrající usedlosti dala nové využití, je z roku 2011 a byla schválena vloni. Hned na to se začalo s přípravou projektu. Počátkem roku jsme přímo v Šáreckém údolí uspořádali tři veřejné debaty, zapracovali většinu připomínek místních obyvatel a došlo ke zmenšení celého projektu. Přesto byla podána žaloba na magistrát, který změny územního plánu schvaluje. Prvoinstanční soud Spolku Šárecké údolí vyhověl. „Tímto verdiktem by bylo možné zpochybnit desítky, možná stovky změn územního plánu. V takovém případě by šlo o skandální precedens, který by Prahu už naprosto paralyzoval. Magistrát nás informoval, že v zákonné lhůtě podá kasační stížnost,“ říká Jakub Stárek, místostarosta Šestky. I když by magistrát uspěl s kasační stížností, celý projekt žaloba odsouvá nejméně o další rok. Ve vzduchu teď visí stovky hodin práce i šance na pěkné seniorské bydlení.

ODS

Jakub Stárek, místostarosta Šestky o své zkušenosti se spolky pro časopis Šestka.

Naši lidé