NovinkyOS Praha 6

#ODS Praha 6 Živě

ODS

Jakub Stárek, místostarosta Šestky: Pokud developer staví celý bytový komplex, dá se snadno spočítat, kolik je v místě třeba ordinací, tříd ve škole nebo třeba hřišť. Ale když se rozšiřuje zástavba u bytových domů jen o pár bytů, už se to neřeší. My bychom chtěli, aby podmínky byly jednotné pro všechny. A pokud by závazek veřejné vybavenosti investor neplnil na svých pozemcích, chci, aby přispíval do obecního fondu, ze kterého by se veřejná vybavenost podporovala.

ODS

Není parkování, nejsou obchody. Takové jsou zkušenosti břevnovských živnostníků na Bělohorské třídě. Sešli jsme se Spolek břevnovských živnostníků - Oficiální stránky a vyslechli jejich připomínky. Oprávněně mají strach z revitalizace Bělohorské třídy, kde jim plány IPRu kradou z ulice parkovací místa. Přitom to jsou právě obchody živnostníků, které na Bělohorské udržují potřebné služby, a z ulice se neztrácí život. Takřka za pět minut dvanáct vstupujeme za městskou část znovu do celého procesu. IPR totiž připomínky živnostníků vůbec nezohlednil. Na nás teď je, abychom jednali s projektanty a zachránili Bělohorskou dřív, než se z obchodní třídy stane ulice duchů. Budeme proto požadovat zachování parkovacích míst a nesouhlasíme ani s tím, aby se ulice zužovala ve prospěch cyklopruhů. Kdo místo dobře zná, ví, že těch pár cyklistů může bez problémů využít okolní ulice, kde zdaleka není takový provoz.

ODS

ODS PRAHA 6 sdílel(a) odkaz.

ODS

Bývalou ubytovnu, která je ostudou náměstí, by mělo nahradit skromně pojaté zázemí pro tenisové kurty.

ODS

ODS PRAHA 6 sdílel(a) příspěvek uživatele Praha 6.

ODS

ODS PRAHA 6 sdílel(a) příspěvek uživatele Jakub Stárek, místostarosta Šestky.

ODS

Další kolo vyšlo naprázdno. Snad se věci posunou po naplánovaném jednání se zástupci ministerstva kultury, hlavního města a ÚZSVM.

ODS

ODS PRAHA 6 sdílel(a) odkaz.

Naši lidé