#ODS Praha 5 Živě

ODS

ODS Praha 5 je spolu s uživatelem Lenka Mottlova a dalšími (2).

ODS

V sobotu se konala akce Pohádkový les v Kinského zahradě. Události se zúčastnila i naše starostka Renáta Zajíčková.

ODS

ODS Praha 5 sdílel(a) příspěvek.

ODS

Renáta Zajíčková:„Nedávno zesnulý čestný občan naší městské části Karel Gott byl světově uznávaným umělcem a nadaným malířem. Dění v Praze 5, kde bydlel 40 let, mu nebylo lhostejné a pravidelně se zúčastňoval našich charitativních akcí. Jako vyjádření pocty jeho celoživotnímu dílu bychom po něm chtěli pojmenovat vhodné a zejména důstojné místo v Praze 5. V této chvíli zvažujeme pojmenování nové ulice či náměstí v plánovaném projektu Smíchov City.“ Lukáš Herold:„V nejbližších týdnech chci zahájit jednání s Magistrátem hl. m. Prahy o možné participaci při budování většího multifunkčního sálu. V případě, že se magistrát nebude chtít podílet na stavbě tohoto multifunkčního objektu, který by zahrnoval i koncertní sál, zvolíme variantu realizace menšího projektu, kde bychom vybudovali novou obřadní síň společně s galerií, případně i s kavárnou.“

ODS

Městská část Praha 5 včera uspořádala, ve spolupráci s Městskou policií-obvodním ředitelstvím Praha 5, dětský den pro Mateřskou školu v Peroutkově ulici. Akci zahájil radní Petr Lachnit a náš zastupitel Vladan Brenčič.

ODS

Koloběžky v Praze jsou v posledních dnech opět probíraným tématem. Více v krátkém komentáři Jan Panenka.

ODS

ODS Praha 5 sdílel(a) příspěvek.

ODS

ODS Praha 5 je proti zvýšení koeficientu pro výpočet daně z nemovitých věcí. Martin Frélich:„Cena nemovitostí je v hlavním městě běžnému občanu v podstatě nedostupná a nepovažuji za správné, aby obec zvyšováním daně trestala své občany za to, že ve vlastní nemovitosti bydlí či podnikají. Hlavní město Praha navrhuje zvýšení na úroveň 2. ODS na Praze 5 je proti navyšování místního koeficientu. Ani příslib vyššího příjmu do rozpočtu obce by neměl být argumentem pro další zátěž našich občanů a podnikatelů." Více o koeficientech pro výpočet daně z nemovitých věcí se dočtete v nejnovějším komentáři našeho zastupitele.

Naši lidé