#ODS Zlínský kraj Živě

ODS

Levicová koalice ANO + ČSSD + KSČM dnes proti všem ostatním stranám prosadila, že z povinnosti vést evidenci tržeb nebudou vyjmuti malí podnikatelé a živnostníci. Levice dala jasně najevo, že nehodlá drobné podnikání podporovat. Pro bolševiky jsou živnostníci třídní nepřátelé a zdá se, že o tom dokázali definitivně přesvědčit i zbytek levice z řad ANO a sociálních demokratů. Je nejvyšší čas se začít proti zvůli levičáků bránit. Chtějí udusit drobné podnikatele a nahnat je do fabrik. Hanebné spojení velkokapitalistů a komunistů je namířeno především proti těm, kteří chtějí žít svobodně a od státu nic nechtějí. Tito lidé jsou zatěžováni byrokracií a daněmi, aby stát mohl formou dotací a pobídek přelévat miliardy ve prospěch několika vyvolených. Teprve nyní se jasně ukazuje, co bylo smyslem zavedení EET. Nikdy nešlo o narovnání tržního prostředí, ale o nástroj špehování, buzerace a likvidace drobných podnikatelů.

ODS

Dobrá zpráva pro živnostníky. Novela o dani z příjmů má od rozpočtového výboru zelenou! Rozpočtový výbor ve středu 6.6.2018 podpořil bez připomínek novelu zákona o dani z příjmů. Tu navrhují poslanci ODS v čele s Vojtěchem Munzarem. Prostřednictvím novely se tak snaží o opětovné navýšení limitu příjmů, na které ještě mohou živnostníci uplatnit výdajový paušál, na dva miliony korun ročně. Současný limit výše příjmů je totiž kvůli minulé vládě stanoven jen na jeden milion korun ročně.

ODS

Komentář Petra Fialy ke jmenování Andreje Babiše premiérem "Druhé jmenování Andreje Babišem premiérem je především výsměchem členům ČSSD, kteří v současné době v referendu rozhodují o tom, zda jejich strana má vstoupit do vlády s ANO. Je evidentní, že na jejich názoru Miloši Zemanovi a Andreji Babišovi nezáleží. Buď se v referendu rozhodnou pro vládu s ANO a KSČM, nebo vznikne koalice ANO, SPD a KSČM. V každé variantě budou mít vliv na vládnutí v zemi komunisté. Andrej Babiš a Miloš Zeman dali zemi v roce, kdy si připomínáme 100. výročí založení svobodného Československa, polokomunistickou vládu. To je jejich ostuda a jejich odpovědnost. ODS bude polokomunistické vládě tvrdou a nekompromisní opozicí."

ODS

Jan Skopeček, ekonomický expert ODS, k návrhu státního rozpočtu: „Ministerstvo financí ve svém prvním návrhu rozpočtu počítá se schodkem 50 mld. Kč. Máme krizi? Daňové příjmy padají? Jsou rozjeté velké investice? NE!!! Ani jedno neplatí, u krize naštěstí, u velkých investic bohužel. To jen máme marnotratnou vládu a premiéra v demisi Andreje Babiše, který dal zelenou bujení byrokracie, rozhazování a žití na úkor budoucnosti. Předkládat v době ekonomické konjunktury 50miliardový deficit je nezodpovědné a neakceptovatelné. Pro takový rozpočet v zájmu občanů ČR hlasovat ODS nebude a uděláme vše pro to, aby rozpočet s takovým deficitem přijat nebyl.“

ODS

Ve Vsetíně to potřebuje změnu. ODS nikdy nepěstovala politiku založenou na prvoplánovém rasismu a uplácení vybraných voličských skupin. Proti takovému pojetí politiky ODS vždy stavěla věcná témata. Vsetín ve svém čele konečně potřebuje někoho, kdo se místo tlachání a pěstování sebelásky pustí do skutečné práce Roman Kalabus je Vsetíňák a tvrdý chlap. Dokázal vydupat ze země spoustu projektů a stal se kvůli tomu dokonce osobností roku v oblasti rozvoje cestovního ruchu. Je to každým coulem dříč, člen horské služby, který svůj život zasvětil pomáhání lidem v extrémních podmínkách. Kandidát ODS je přesný opak toho, na co si Vsetín musel zvyknout v minulých letech. Je nejvyšší čas na změnu.

ODS

Valašské Meziříčí si zaslouží víc než pouhé populistické látání chodníků před neopraveným vlakovým nádražím. Místo Potěmkinových vesnic potřebuje město jasnou strategickou koncepci a člověka, který není pouťový mluvka a který má odvahu zvednout i nepopulární témata. ODS přesně takovou osobu má. Jednička koalice ODS a Svobodných Hana Skácalová je skutečná osobnost a bojovnice.

ODS

Zbyněk Fojtíček, starosta Bystřičky, se na podzim za ODS utká o senátní obvod č. 77 - Vsetín, který dosud drží lidovec Jiří Čunek. Občanští demokraté se zavázali, že nebudou tříštit hlasy pravice a budou s ostatními stranami pravice podporovat společné kandidáty do Senátu. Jde nám hlavně o to, aby v Senátu neposílily strany stávající vládní koalice, tedy aby nezvítězili kandidáti ANO, ČSSD, KSČM a SPD/SPO. Senát je poslední bašta, která v této zemi stojí proti nebezpečnému paktu Zeman - Babiš. Jiří Čunek se několikrát o Andreji Babišovi vyjádřil pochvalně. ANO ve Vsetíně nepostaví svého senátního kandidáta, aby se zvýšila šance Jiřího Čunka na zvolení. Tuto zřejmou politickou mesalianci vnímáme velice negativně. Hlas pro Čunka je hlasem pro Babiše, proti čemuž se chceme důrazně vymezit. Kandidátem ODS se stal Zbyněk Fojtíček. Členové ODS mu vyjádřili obrovskou podporu. Nyní začneme vyjednávat s ostatními pravicovými stranami, aby se přidaly k podpoře Zbyňka Fojtíčka proti Jiřímu Čunkovi.

ODS

V Buchlovicích se do čela kandidátky občanských demokratů a nezávislých osobností postaví manažerka Miroslava Jechoux, která část života prožila v emigraci ve Francii a po návratu do České republiky se stala uznávanou manažerkou v mezinárodní logistice. Buchlovice jsou přirozeným centrem mikroregionu Buchlov, ve kterém žije přibližně 12500 obyvatel.

Naši lidé