#ODS Zlínský kraj Živě

ODS

Vojtěch Filip se rozhodl, že už přestane bolševickou podstatu své strany před veřejností skrývat. KSČM se jako vládní strana rozhodla opět zatočit s revanšisty, kteří si před třiceti lety dovolili posunout hranice moskevského panství zpátky na východ. Tentokrát mu ale trošku ujely nervy a jeho politologický novotvar "neoliberální anarchismus" se již brzy stane součástí humoristických čítanek. Čili, Vojtěchu, plány revanšistů zhatí naši vepři boubelatí!

ODS

ODS v eurovolbách obhajuje dva poslance (Zahradil, Tošenovský). Naší ambicí je počet europoslanců alespoň zdvojnásobit. Kromě zkušených politiků budou na kandidátce občanských demokratů i mladí politici. Za Zlínský kraj bude barvy ODS z 13. místa hájit jedenadvacetiletý student z Luhačovic Štěpán Slovák.

ODS

ODS Zlínský kraj přidal(a) 3 nové fotky.

ODS

ODS Zlínský kraj sdílel(a) odkaz.

ODS

Najde se shoda napříč politickým spektrem?

ODS

ODS Zlínský kraj sdílel(a) odkaz.

ODS

Skutečně bizarní nápad dostali letos radní ve Vsetíně. Lidovecké vedení města se rozhodlo, že volební místnost v okrsku č. 15 (Horní Jasenka) umístí přímo do kostela. Podle zákona musí na kostele v den voleb viset státní vlajka a uvnitř kostela bude umístěn velký státní znak. Zatím se nám nepodařilo zjistit, jestli bude znak místo kříže, protože jakákoli propagace uvnitř volebních místností je samozřejmě zakázána. Vsetín je zřejmě jako město v naprosté krizi, jestli není schopen pro volby získat jiný - pokud možno naprosto civilní - prostor, takže musí o pomoc žádat církev. Jestli se zároveň Vsetín nepouští na tenký led porušování některých svobod, to se teprve uvidí.

ODS

Poslanec ODS za Prahu Václav Klaus veřejně podpořil kandidáta SPD do senátu Ladislava Jakla, i když ODS staví vlastního kandidáta - herce Vladimíra Kratinu. Navázal tak na sérii velice kritických prohlášení o svých spolustranících i k nedávné tragické události v Afghánistánu. Těžko říct, co tím přesně Václav Klaus sleduje, ale politické cíle ODS určitě ne. Měl by zvážit, zda stranu, za kterou byl zvolen do Poslanecké sněmovny, nepoškozuje. „Naše závazky vůči NATO dosud nikdo uvnitř strany nezpochybňoval, anebo jsem se s tím nesetkal. Já osobně sdílím v otázce vojenských misí v Afghánistánu oficiální postoj Petra Fialy a poslaneckého klubu ODS. Nepovažuji menšinové názory za něco, co by ve straně nemělo být. ODS není žádná politická sekta. Jiná věc jsou politické cíle strany. Pokud nominujeme svého kandidáta, tak tím zároveň říkáme, že naším cílem je zvolení tohoto kandidáta. Čili v tomto případě je podpora kolegy Klause kandidátovi za SPD nepochybně problematická. Je to od něho vzkaz, že jsou mu bližší cíle SPD než politické cíle ODS. S tím si však musí poradit hlavně on sám, popřípadě pražská ODS,“ řekl k věci poslanec a regionální předseda ODS Stanislav Blaha.

Naši lidé