#ODS Liberecký kraj Živě

ODS

Senátorský klub ODS: Novelu daňového řádu odmítáme. Jde daleko nad rámec příslušné směrnice 25. dubna 2017 Senátorský klub ODS nepodporuje novelu daňového řádu, původní podobu evropské směrnice si totiž ministerstvo financí při transpozici účelově upravilo a návrh je v této podobě pro občanskodemokratické senátory nepřijatelný, uvedl předseda senátorského klubu ODS Miloš Vystrčil. Senátoři za ODS naopak podporují novelu zákona o sociálních službách, která zvyšuje příspěvky na péči, podle Daniely Filipiové si asistenti vyšší odměny zaslouží. Místopředseda senátu Jaroslav Kubera pak upozornil na narůstající počet zákonů, které jsou ve Sněmovně projednávány ve zrychleném režimu. Předseda senátorského klubu Miloš Vystrčil se nejprve pozastavil nad neúčastí ministrů na jednání Senátu: „Vláda místo toho, aby dělala svoji práci, raději jezdí po krajích a dělá předvolební kampaň.“ Místopředseda ODS upozornil i na úskalí nového daňového řádu: „Původně se mělo jednat jen o transpozici evropsk

ODS

ODS LIBERECKÝ KRAJ sdílel(a) příspěvek uživatele ODS - Místní sdružení Liberec.

ODS

Miroslava Němcová: Návrat ostatků kardinála Berana do ČR nese hlubokou symboliku 21. dubna 2018 Miroslava Němcová: „S radostí vítáme, že se podařilo splnit přání Josefa kardinála Berana a můžeme po padesáti letech od jeho úmrtí uctít návrat jeho ostatků do vlasti. Tento návrat je významným momentem života naší společnosti. Ukazuje na to, že zločiny komunistického režimu nejsou zapomenuty, že i dnes je třeba napravovat staré křivdy a připomínat osobnosti, které svými celoživotními postoji byly a zůstávají oporou naší společnosti. Vážíme si úsilí všech, kteří se o návrat kardinála Berana domů zasloužili. Tento návrat nese hlubokou symboliku v době, kdy čelíme ataku na dosavadní svobodný vývoj naší společnosti po roce 1989. V době, kdy si můžeme v plném rozsahu připomenout význam díla kardinála Berana i pro náš dnešní život, dochází k návratu komunistů k moci. Děje se tak z vůle prezidenta republiky Miloše Zemana a premiéra v demisi Andreje Babiše. Tento vývoj je ohrožením demokratické

ODS

ODS zahájila kulaté stoly k tvorbě programu do komunálních voleb 20. dubna 2017 ODS zahájila ve čtvrtek 19. dubna v Ústí nad Labem sérii kulatých stolů s odborníky a zástupci samospráv, jejichž cílem je získat podněty z praxe a odborná stanoviska pro tvorbu centrálního programu pro komunální volby. Ten by měl obsahovat základní představu ODS o fungování samospráv a řadu návrhů na změny v legislativě, které by výkon správy obcí a měst zjednodušily a zefektivnily. Hosté ústeckého kulatého stolu se věnovali prvnímu ze 4 prioritních okruhů - veřejné služby pro kvalitní život ve městech a obcích. Občanští demokraté chystají v příštím týdnu další podobné akce. V pondělí proběhne v Ostravě kulatý stůl na téma kvalitní infrastruktura ve městech a obcích, v úterý v Uherském Hradišti proběhne diskuze na téma dostupná a přátelská veřejná správa a středeční večer v Sokolově bude patřit oblasti pestrý život ve městech a obcích. Seriál kulatých stolů bude pokračovat až do druhé poloviny května, kd

ODS

ODS: Místo neustálých slibů a drobných změn potřebuje ČR komplexní důchodovou reformu 19. dubna 2018 Občanští demokraté podporují nový model zvyšování důchodů, a to i přesto, že ho navrhuje vláda bez důvěry. Upozorňují ale, že řešení, které dnes projednala Poslanecká sněmovna, je nedostatečné. Podle ODS Česká republika potřebuje důchodovou reformu, poslední dvě vlády pro ni ovšem neudělaly vůbec nic. Liknavost obou vlád ohrožuje mladé lidi, kteří budou jednou v důchodu a v současné době nevědí, jakým způsobem se na něj mají připravit. „Jsme připraveni se bavit o růstu důchodů, ale návrh, se kterým přišla vláda v demisi, je nesystémový a do budoucna nic neřeší. Česká republika nutně potřebuje komplexní důchodovou reformu. Tu ale současná, ani minulá vláda nepředložily. A to i přesto, že předchozí vláda, ve které mimochodem také seděl Andrej Babiš, zrušila jediný poctivý a úspěšně dotažený pokus o reformu, která dávala budoucím generacím alespoň nějaké jistoty. Místo makání jsme s

ODS

ODS: ANO mohlo odblokovat politickou situaci, místo toho zvolilo spolupráci s extremisty 19. dubna 2018 Hnutí ANO mělo podle předsedy ODS Petra Fialy k dispozici pět „klíčů“ k odblokování politické situace v České republice, místo toho preferuje spolupráci s komunisty a extremisty. To podle předsedy poslaneckého klubu ODS Zbyňka Stanjury dokládá i včerejší volba předsedy stálé komise pro kontrolu GIBS, ve které opět zafungovala hlasovací koalice ANO, SPD a KSČM. Občanští demokraté trvají na tom, že pokud dojde ke vzniku vlády, která bude opřena o SPD a KSČM, bude to zodpovědnost Andreje Babiše a hnutí ANO, nikoliv demokratických stran. „Oblíbeným klišé Andreje Babiše při vyjednávání o vládě je, že demokratické strany nechtěly s ANO o vládě jednat. Není to pravda. Od okamžiku voleb existoval konsenzus demokratických stran - tradičních i nových - na tom, jakým způsobem by se dala odblokovat cesta k normální vládě s většinovou podporou v parlamentu, bez účasti komunistů, či SPD. Něk

ODS

Usnesení Výkonné rady ODS ze dne 18. dubna 2018 - Výkonná rada ODS pokládá volbu poslance ANO do čela komise pro kontrolu GIBS za další porušení dohod a slibu, že vedení stálých komisí bude příslušet opozici. Andrej Babiš tak završil své ovládnutí GIBS, která kontroluje nezávislost policie. - Pro ODS je stejně nepřijatelné, pokud se Andrej Babiš ve své vládě bude opírat o komunisty jako o SPD. - ODS se soustředí na praktické změny v zákonech, které usnadní život lidem ve městech a obcích. Proto prosazuje například úpravy školského zákona, uvolnění výdajových paušálů a brání řadě nesmyslů, například prolomení mlčenlivosti advokátů. ODS chce ukázat i v nadcházejících volbách, že je lepší alternativou k hnutí ANO.

ODS

ODS: Navazujeme na úspěšnou spolupráci se Soukromníky 17. dubna 2018 Předseda ODS Petr Fiala a předseda Strany soukromníků Petr Bajer dnes v Poslanecké sněmovně podepsali rámcovou smlouvu pro spolupráci v komunálních a senátních volbách, které proběhnou v letošním roce. Předmětem smlouvy jsou rámcové podmínky pro vytváření předvolebních koalic na místní úrovni. Například v Ostravě bude společným kandidátem na primátora za ODS a Stranu soukromníků nezávislý senátor Zdeněk Nytra, kterého podpoří i další pravicové strany. „Spolupráce se Stranou soukromníků ČR se v uplynulých volbách ukázala jako oboustranně prospěšná, proto jsme se rozhodli v ní pokračovat. Dnes jsme podepsali novou rámcovou dohodu, kterou nejen potvrzujeme naše odhodlání hájit zájmy podnikatelů a živnostníků, ale zároveň usilovat o co nejužší spolupráci názorově blízkých pravicových sil i na komunální úrovni a při volbách do Senátu,“ uvedl předseda občanských demokratů Petr Fiala. „Spolupráce s občanskými demokra

Naši lidé