#ODS Liberecký kraj Živě

ODS

Petr Fiala: Připomněl jsem panu premiérovi jeho sliby: vyrovnaný rozpočet, jednodušší daně, méně byrokracie. Z toho nesplnil nic, přitom je už 5,5 roku ve vládě. Andrej Babiš si může nasadit svojí čepici, slíbit před volbami klidně dalších 100 stadionů nebo školek, ale myslím, že už ho nikdo nebere vážně. My prosazujeme konkrétní a rozumný program.

ODS

Prohlášení poslance Petra Beitla (ODS) k usnesení zahraničního výboru odsuzující návštěvu poslance Ondráčka v Doněcké oblasti. Pokládám za nešťastné, že pan Ondráček nebyl pozván na jednání výboru, ale navržené usnesení jsem podpořil. Jeho obsahem jsou tyto skutečnosti: -zahraniční výbor se distancuje od cesty poslance Ondráčka na okupované Doněcko a deklaruje, že to nebyla oficiální státní návštěva -zahraniční výbor dále deklaruje, že uznává územní celistvost Ukrajiny -zahraniční výbor doporučuje poslanecké sněmovně přijmout usnesení ve stejném znění Celý ten vítací akt, se samozvaným prezidentem, který byl prezentován, můžeme vnímat jako šaškárnu, které se pan poslanec dobrovolně účastnil. Jiný pohled může být, že jde o komunistickou, proruskou provokaci na území mimo kontrolu ukrajinské vlády za účelem zpochybnit územní celistvost Ukrajiny. Mám na politické vystupování pana poslance svůj názor, nemůžu ale u člověka jeho zkušeností zpochybňovat jeho kompetence a rozlišovací schopnosti v podobné situaci. Použití státní vlajky a hymny jsou atributy státní návštěvy a současně symboly, které nemůžeme brát na lehkou váhu. Jsem přesvědčen, že pan poslanec věděl velmi dobře, co dělá a jaké to bude mít následky. Je pro mne nepřijatelné, aby poslanec ČR i na soukromé cestě porušoval zákony dané země a poškozoval zahraniční politiku i dobré jméno naši vlasti. Jedná se o porušení ukrajinských zákonů, protože do této oblasti mohou oficiálně vstupovat pouze osoby na základě speciálního povolení. Důsledkem pro pana poslanec může být například zákaz vstupu na území Ukrajiny. Vzhledem k tomu, že KSČM je součástí vládní koalice, navrhnu v poslanecké sněmovně, aby premiér Babiš odeslal premiéru Ukrajiny omluvnou diplomatickou nótu

ODS

Podívejte se na rozhovor předsedy ODS Petra Fialy s Janem Punčochářem pro RTM + http://www.rtmplus.cz/video/3452/zeptali-jsme-se-petra-fialy.html

ODS

ODS LIBERECKÝ KRAJ sdílel(a) příspěvek.

ODS

ODS LIBERECKÝ KRAJ sdílel(a) příspěvek.

ODS

Tradičně do hotelu Liberec zavítal v úterý na besedu Petr Fiala, předseda ODS, doprovázen bývalým europoslancem Edvardem Kožušníkem, který do evropských voleb kandiduje opět. „V celé Evropě se mluví o tom, že jsou to nejdůležitější volby. Evropská unie je nepochybně v problémech a v krizi. Mimo jiné proto, že se prosazoval koncept stále užší integrace. Není možné problémy, které EU má, řešit tímto způsobem. Odmítáme myšlenku, že současné problémy budeme řešit tím, že budeme stále více integrovat a všichni se budou blížit nějaké užší podobě integrace. Současně jsme ale přesvědčeni, že na to, že Evropa teď hoří, není dobrý recept odcházet z EU. Napodobování brexitu je druhá extrémní pozice,“ vysvětlil Petr Fiala. „ODS nabízí cestu zdravého rozumu mezi těmito dvěma extrémy. Jsme strana, která už před deseti lety založila Evropskou stranu konzervativců a reformistů. Jsme strana, která měla představu o reformě EU mnohem dříve, než s tím přišly jiné politické strany. V tom mají lidé záruku, že víme, co se má s Evropou udělat,“ konstatoval.

ODS

Země nemá řešit problémy premiéra, správný premiér má řešit problémy této země!

Naši lidé