NovinkyOS Šumperk

#ODS Šumperk Živě

Novy program ODS: https://www.ods.cz/kampan-za-zmenu

ODS

Regionální sdružení ODS Olomouckého kraje sdílel(a) příspěvek.

ODS

Petr Fiala: Chci chránit ústavnost, parlamentní demokracii a pravidla. Ústavní žalobu podpoříme 26. září 2019 Komentář předsedy ODS k projednávání ústavní žaloby na prezidenta ČR. Petr Fiala: „Poslancům jsem dnes připomněl, že nerozhodujeme o tom, zda prezident porušil, nebo neporušil Ústavu, ale o tom, zda se těmito podezřeními smí zabývat Ústavní soud. Jako konzervativní politik nemám z této celé situace radost. Ale jako zodpovědný politik musím a chci chránit ústavnost, parlamentní demokracii a především chci chránit pravidla. V tomto vidím smysl ústavní žaloby Senátu, v tomto mám víru v Ústavní soud, který ji bude posuzovat, a budu spolu s klubem ODS hlasovat pro to, abychom to umožnili.“

ODS

Usnesení Výkonné rady ODS ze dne 25. září 2019 Výkonná rada: - Vyzývá vládní koalici k rozpočtové odpovědnosti. ODS bude předkládat návrhy, které zajistí odpovědnější podobu rozpočtu. Výkonná rada ODS odmítá zvyšování daní, kterými chce vládní koalice financovat své populistické sliby. - Potvrzuje, že ODS bere starost o životní prostředí jako důležitou součást své politiky. Upřednostňujeme přístup postavený na vědeckých zjištěních, konkurenci, inovacích a na zdravém rozumu. - Vyslovuje politování nad tím, že vláda nebyla schopna pro Českou republiku zajistit v Evropské komisi odpovídající portfolio. ODS udělá vše proto, aby hlas České republiky byl v EU více slyšet a aby Evropská unie dostatečně zohledňovala naše zájmy. - V souvislosti s blížícím se 30. výročím Listopadu děkuje všem, kteří se nebáli vystoupit proti zločinnému komunistickému režimu, a děkuje všem aktivním účastníkům sametové revoluce z řad členů a příznivců ODS, kteří se zúčastní debat s veřejností.

ODS

Společné prohlášení představitelů opozičních parlamentních stran 24. září 2019 Představitelé ODS, České pirátské strany, KDU-ČSL, STAN a TOP 09 se v souvislosti s trestním stíháním vedeným vůči předsedovi vlády České republiky dohodli na této společné veřejné výzvě prezidentovi republiky Miloši Zemanovi a předsedovi vlády Andreji Babišovi: 1. Obracíme se na prezidenta republiky Miloše Zemana, aby ještě jednou zvážil a přehodnotil svou úvahu o rozhodnutí nepokračovat v trestním řízení podle článku 63 odst. 1 písmene j) Ústavy ČR vůči předsedovi vlády v takovém případě, pokud by nejvyšší státní zástupce rozhodl obžalovat předsedu vlády ČR. Jsme přesvědčeni, že v tomto konkrétním případě již samotné úvahy poškozují důvěru veřejnosti v rovnost občanů před zákonem. 2. Vítáme slib předsedy vlády, že případné rozhodnutí prezidenta ČR podle článku 63 odst. 1 písmene j) Ústavy ČR nepotvrdí svým spolupodpisem a že ani nezmocní žádného jiného člena vlády podle článku 63 odstavce 3 Ústavy ČR. 3. Vyzýváme prezidenta republiky a předsedu vlády ČR, aby se od nynějška a v dalších týdnech a měsících vyvarovali při veřejném vystupování komentování práce a rozhodnutí státních orgánů vůči předsedovi vlády ČR, aby nemohly vzniknout jakékoliv pochybnosti o jejich ovlivňování prostřednictvím politického vlivu a ústavních pravomocí, kterými disponuje prezident republiky, jakož i prostřednictvím ústavních kompetencí a politického, ekonomického a mediálního vlivu, kterými disponuje předseda vlády ČR.

Naši lidé