Michal Zácha a Josef Ťulpík

NovinkyOS Šumperk

#ODS Šumperk Živě

ODS

Jaroslav Kubera: Senátoři ODS plně podporují návrh na zrušení povinného roku předškolního vzdělávání a školky pro dvouleté děti Senátorský klub ODS plně podporuje poslanecký návrh novely školského zákona, který ruší změny v oblasti předškolního vzdělávání zavedené vládou Bohuslava Sobotky, konkrétně povinnost mateřských škol přijímat děti od věku dvou let a povinný rok předškolního vzdělávání pro každé dítě. Senátoři ODS usilovali o zamítnutí těchto změn již v době jejich projednávání na půdě horní komory v dubnu roku 2016, a proto vítají současnou poslaneckou iniciativu a věří v její brzké schválení v Poslanecké sněmovně. „Povinný rok předškolního vzdělávání je faktickým a nepřiznaným zavedením desetileté povinné školní docházky. Povinnost mateřských škol přijímat i dvouleté děti je byrokratický nesmysl, který zatěžuje nejen samotné mateřské školy, ale zejména obce. Tato povinnost by měla platit od roku 2020 a obce by tedy měly mít v tuto chvíli již dávno analýzu, kolik těchto dětí

ODS

Dobrý počin v Uničově, děkujeme pane starosto!

ODS

Regionální sdružení ODS Olomouckého kraje přidal(a) 4 nové fotky.

ODS

Regionální sdružení ODS Olomouckého kraje přidal(a) 2 nové fotky.

ODS

Petr Fiala: Vládě v demisi musíme nastavit jasné mantinely. Proto ODS přichází se třemi konkrétními návrhy Petr Fiala představil tři iniciativy, se kterými půjdou občanští demokraté do jednání s ostatními parlamentními stranami. Předseda ODS oslovil premiéra v demisi Andreje Babiše s nabídkou setkání na téma evropská politika České republiky. Plánuje také vést jednání s nevládními politickými stranami, jeho cílem je jednoznačné usnesení Poslanecké sněmovny, které nastaví mantinely vládě v demisi. Petr Fiala se chce setkat i s předsedou Pirátů Ivanem Bartošem, chce s ním mluvit o spolupráci jeho strany s SPD a KSČM na ústavních změnách. „ODS cítí jako vůdčí opoziční a demokratická síla odpovědnost za vývoj v této zemi, proto přicházíme se třemi důležitými iniciativami," uvedl Petr Fiala. Předseda občanských demokratů se chce zaměřit na jednotnou zahraniční politiku České republiky. Proto inicioval schůzku s předsedou vlády v demisi Andrejem Babišem: „Včera jsme zřetelně odmítli post

ODS

Předseda ODS Petr Fiala dnes varoval před spoluprací hnutí ANO a KSČM: „Doufám, že premiér v demisi nehodlá ‚oslavit‘ 70. výročí února 1948 návratem komunistů k moci, byť jen nějakou jejich nepřímou účastí na vládě. Považoval bych to za hanebnou symboliku a porušení demokratického konsenzu české polistopadové politiky. Jsem přesvědčen, že žádný osobní ani politický sen nestojí za to, aby ho umožnili snít komunisté.“ Na tiskové konferenci se Petr Fiala také vyjádřil k výrokům Andreje Babiše o předčasných volbách. „Jsme v situaci, kdy se zde ohýbá ústava, obcházejí se pravidla a premiér v demisi místo řádného vyjednávání o většinové vládě ostatním vzkazuje - buď bude po mém, anebo dotlačím zemi k předčasným volbám. Toto nejsou prohlášení odpovědného politika. ODS jako politická alternativa bude nadále hlídat pravidla a je připravena zastávat roli lídra demokratické opozice. Nebojíme se ani předčasných voleb, byť k nim nevidíme důvod.“ Petr Fiala zároveň znovu zopakoval stanovisko ODS o

ODS

ODS: Zvýšíme limit pro využití výdajových paušálů pro podnikatele Občanští demokraté představili návrh novely zákona o dani z příjmu. Předmětem návrhu je opětovné zvýšení hranice pro využití výdajových paušálů z jednoho milionu korun na dva. Návrh vychází z programových priorit, které ODS představila před volbami do Poslanecké sněmovny. „V loňském roce jsme představili 190 konkrétních kroků pro lepší život a slíbili jsme, že ve Sněmovně budeme náš program plnit a tyto kroky prosazovat. V tomto volebním období jsme představili už několik návrhů, které měly za cíl zjednodušit lidem život. Neformální koalice ANO, KSČM a SPD je však odmítla. My se ale nevzdáváme a přicházíme tak s návrhem na opětovné zvýšení výdajových paušálů na dva miliony korun. V programu jsme počítali s jejich úplným zrušením, je nám ale jasné, že za současného rozložení sil v Poslanecké sněmovně bychom takový návrh neprosadili, proto přicházíme s kompromisní variantou. Neustálé zhoršování podmínek pro malé podnikat

ODS

Petr Fiala: Gratuluji prezidentu Miloši Zemanovi k vítězství a přeji České republice, aby znovuzvolený prezident v příštím období pomáhal jejím nejlepším zájmům - doma i v zahraničí. Abychom mohli mluvit i o důstojnosti úřadu, i o úctě k ústavě. Jiřího Drahoše poslali voliči do 2. kola jako vyzyvatele. Chci mu poděkovat za korektní kampaň a snahu přinést do předvolební diskuse slušnost. Vedl vyrovnaný souboj, na změnu to však nestačilo.

Naši lidé