NovinkyOS Prostějov

#ODS Prostějov Živě

ODS

Regionální sdružení ODS Olomouckého kraje sdílel(a) příspěvek.

ODS

Uživatel Regionální sdružení ODS Olomouckého kraje se zúčastnil událost v Love Coffee.

ODS

Miloš Vystrčil: Atentát na sport odložen. Senát vrátil sněmovně zákon, který by ho poškodil 3. května 2019 Senát dnes vrátil Poslanecké sněmovně zákon o podpoře sportu. Podle ODS zvyšuje korupční potenciál a sportu by spíše uškodil. „Je dobře, že se nám v Senátu podařilo odmítnout návrh zákona, který v rozporu s tvrzením předkladatelů nezvyšuje transparentnost ani předvídatelnost státní podpory sportu. Zákon navíc zřizuje nový úřad Národní rozvojovou agenturu s předpokládaným rozpočtem 100 miliónů korun ročně. Zároveň zákon předsedu této agentury, který je na návrh premiéra jmenován vládou, staví do pozice téměř absolutního vládce nad personálním obsazením významných pozic v agentuře a jejího poradního orgánu a tím i nad způsobem rozdělování dotací na podporu sportu. Návrh zákona tak zvyšuje korupční potenciál ve sportu a snižuje pravděpodobnost nezávislého a objektivního poskytování dotací. Z těchto důvodů jsme museli zákon vrátit Poslanecké sněmovně s návrhem na zamítnutí,“ uvedl předseda senátorského klubu ODS Miloš Vystrčil.

ODS

ODS: Zákon o právu na digitální službu změní přístup státu k občanům, vláda by mu měla dát zelenou 6. května 2019 Vláda v pondělí projedná zákon o právu občana na digitální službu. Tento revoluční zákon, na jehož přípravě se významně podílela ODS, zcela změní přístup státu k občanům v elektronické komunikaci a tím i fungování veřejné správy v ČR. Podle Martina Kupky, jednoho z předkladatelů, je zákon průlomový v tom, že přináší občanům práva a státní správě povinnosti, nikoliv naopak, jak bývá v ČR zvykem. Zákon výrazně zjednoduší komunikaci občanů se státem. Už nebude nutné znovu a znovu vyplňovat do elektronických formulářů data, která už stát jednou má. Zároveň nebude nutné nosit v peněžence množství různých průkazů. „Jsem rád, že se nám pro tuto právní úpravu podařilo najít širokou shodu a věřím, že ji schválí i vláda. Zákon přesně naplňuje vizi občanských demokratů o moderním státě. Přináší lidem služby, nikoli povinnosti. I v tom je průlomový. Ti, kteří se rozhodnou se státem komunikovat elektronicky, budou mít k dispozici nové služby a velkou část všech potřebných úkonů zvládnou z domova. Kdo si na elektronickou komunikaci netroufne, pro toho samozřejmě zůstane zachována možnost přijít na úřad a jednat s úředníky osobně,“ říká jeden z předkladatelů zákona a místopředseda ODS Martin Kupka. „Zákon výrazně urychlí zavádění elektronických služeb státu. Do dvou let má vláda připravit katalog služeb, které budou lidem k dispozici v digitální podobě. A další 4 roky pak bude mít vláda na to, aby všechny služby v katalogu lidem zpřístupnila,“ doplňuje iniciátor zákona a prezident ICT Unie Zdeněk Zajíček.

ODS

Regionální sdružení ODS Olomouckého kraje sdílel(a) příspěvek.

ODS

Regionální sdružení ODS Olomouckého kraje sdílel(a) živé vysílání.

Přejeme krásný 1.máj

ODS

Poslankyně Zuzana Majerová Zahradníková ukončila na vlastní žádost členství v ODS Dnes v podvečerních hodinách proběhlo jednání vedení Místního sdružení ODS Olomouc – město, tedy domovské organizace poslankyně Zuzany Majerové Zahradníkové. Ta dne 17. dubna vystoupila z poslaneckého klubu ODS. Dnes na jednání přiblížila spolustraníkům motivy svých kroků a následně oznámila, že po zralé úvaze ukončuje také členství v Občanské demokratické straně. Tím zaniknou také všechny její vnitrostranické funkce. K celé situaci se vyjádřil předseda Místního sdružení JUDr. Martin Major, MBA: „Události posledních dní přinášely po odchodu kolegyně Majerové Zahradníkové z našeho poslaneckého klubu mnoho otazníků. Je však logickým vyústěním situace, že po tomto kroku následovalo ukončení členství v Občanské demokratické straně. Po lidské stránce mne mrzí, že přicházíme o kolegyni. Nicméně ji děkuji, že k situaci přistoupila zodpovědně a členství ve straně zrušila. Děkuji ji také za odvedenou práci. Naše cesty se rozcházejí smířlivě a bez nějaké pachuti. Přeji ji tímto také mnoho zdaru v jejím osobním i profesním životě.“

Naši lidé