15. ledna 2023

„Svět se na nás dívá: Vaše slova o vojácích budete brát špatně zpátky, nepoužívejte je prosím v kampani,“ reaguje Jana Černochová na billboardy se sloganem Babiše, jenž parazituje na strachu lidí

(www.ods.cz) Poslanec Andrej Babiš svými billboardy se sloganem „Nezavleču Česko do války. Jsem diplomat, ne voják“ parazituje na strachu lidí a navazuje na tradici propagandy sovětského bloku, kdy zároveň útočí na podporu Ukrajiny. Ke sloganu se ostře vyjádřila Jana Černochová, ministryně obrany za ODS, a poslance Babiše požádala, aby nadále vojáky nepoužíval v kampani a zachovával důstojnost národní obrany a bezpečnosti.

Jana Černochová:Pane Andreji Babiši, svět se na nás dívá. Vaše slova o vojácích budete brát špatně zpátky. Jako ministryně obrany Vás prosím, nepoužívejte je v kampani. Nejsou to žádní krvelační váleční štváči, ale profesionálové a i výsluhy si, po odsloužených letech, zaslouží.

Chápu, že chcete vystupovat tvrdě, ale zachovejte prosím důstojnost, co se obrany a bezpečnosti týče. Když jsme stáli na letišti ve Kbelích při repatriaci jejich těl, oběma nám tekly slzy. Tehdy jste věděl, že umírají i za nás. Nezaslouží si, abyste je teď urážel. Děkuji Vám.