5. prosince 2019

Primátor Hřib řeší všechny možné problémy, jen ne ty Pražské

Primátor hlavního města Prahy by se měl především starat o problémy Prahy. Namísto řešení kolabující dopravy nebo rekordně vysokého rozpočtu města na příští rok, sledujeme jeho teatrální odjezd do Bruselu.

„Je jistě záslužné, že se primátor snaží řešit střet zájmů Andreje Babiše, ale bohužel je to jen odvádění pozornosti od toho, že Prahu fakticky neřídí. Původně plánované schůzky s evropskou komisí skončily fiaskem, jelikož se s primátorem nesešel nikdo relevantní, a tudíž nebylo ani o čem jednat,“ říká Tomáš Portlík, předseda pražské ODS.

Následně primátor svolal jednání Rady hlavního města Prahy, aby se poradil, zda audit zveřejnit. Jednání se však změnilo v hádku a primátor byl koaličním zastupitelem Janem Wolfem vyzván rezignaci.

Výzvu jednoznačně podporujeme, protože Praha si nemůže dovolit další roky stagnace. Je potřeba město nastartovat,“ pokračuje Tomáš Portlík a dodává: „Jestli je již dnes něco zcela jasné, pak to, že primátor a jeho tým deseti poradců odvádí pozornost od svého nezájmu a neschopnosti řídit město k celostátní a zahraniční politice.

Tomáš Portlík

předseda RS ODS Praha