Mgr. Tomáš Portlík

zástupce krajské samosprávy v RR
člen oblastní rady

Sokolovská 324/14
180 49  Praha 9 – Vysočany

Životopis

Mgr. Tomáš Portlík se narodil 20. srpna 1978 v Praze. Absolvoval Obchodní akademii Vinohradská v Praze. Na Univerzitě Karlově vystudoval obor Mediální studia.

Před vstupem do aktivní politiky se věnoval podnikání v oblasti facilities a textilu.

V roce 1997 vstoupil do ODS na Praze 9 ve svých 18 letech. Po devíti letech poprvé kandidoval a byl zvolen zastupitelem městské části Praha 9, kde také od roku 2010 do roku 2021 působil jako radní a místostarosta. V dubnu 2021 byl zvolen starostou Prahy 9, poté co tuto funkci opustil jeho dlouholetý učitel a přítel Jan Jarolím. Jak je zřejmé z jeho dlouholetého působení, Praha 9 je jeho srdcová záležitost a rozvoji „Devítky“ se věnuje více než 16 let. Nejlepší vizitkou jeho práce je dynamicky se rozvíjející městská část včetně nových a revitalizovaných parků a ploch určených k relaxaci, kterou vyhledává čím dál více lidí.

Od roku 2018 je také členem Zastupitelstva hl. m. Prahy, kde se věnuje celopražským tématům, zejména financím, školství, rozvoji Prahy, dopravě, veřejnému prostoru. Těmto tématům by se chtěl věnovat i v příštím volebním období. 

Kdo Tomášovo působení v komunální politice sleduje, tak ví, že rád dělá věci po svém a nekonvenčně a je tak trochu pankáč, což zkrátka odpovídá i jeho životnímu mottu: „Kde je vůle, je vždy cesta.“

Tomáš má rád práci, inovace, četbu, tenis a jízdu na koloběžce. Je šťastně ženatý a má s manželkou Renatou dvě děti.