4. září 2018

Vláda jen slibuje, chybí jí vize. ODS prosazuje zákony, které pomůžou občanům ČR

(www.ods.cz) Vláda není podle občanských demokratů schopna předkládat jakékoliv zásadní návrhy zákonů. Hnutí ANO i přesto představuje stále nové a nové sliby. První místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija přirovnala situaci k Baronu Prášilovi a zároveň představila návrhy zákonů, které vychází z programu ODS a které budou občanskodemokratičtí poslanci prosazovat.


První místopředsedkyni ODS Alexandru Udženija zaráží především neschopnost vlády předkládat zásadní návrhy: „Máme za sebou 10 měsíců od voleb a před sebou první parlamentní schůzi po prázdninové přestávce a musíme konstatovat, že levicová vláda podporovaná komunisty se chová jako obyčejný údržbář – nic podstatného nepředkládá a ani neslyšíme, že by se něco podstatného chystalo. Místo toho, aby vláda představila zásadní návrhy, které by řešily cokoli podstatného v daních, odvodech, byrokracii, které by pomohly živnostníkům, které by navrhly cokoliv důležitého v oblasti důchodové reformy nebo v oblasti zdravotnictví, tak hnutí ANO včera rozběhlo další kampaň s názvem ‚Od slibů ke slibům‘. Začíná to mít rozměry Barona Prášila, když po 5 letech správy resortů financí, dopravy a místního rozvoje hnutí ANO vytyčilo jako své priority dopravu – neboť prý byla zanedbávána – a výstavbu bytů – protože prý byla zanedbávána. 5 let řídili dopravu, místní rozvoj a finance – a nyní přišli na to, že problémem je doprava a výstavba bytů.“
 
„Naopak my budeme v září prosazovat a představovat zákony, které prokazatelně pomůžou podnikatelům a občanům České republiky. Ve třetím čtení jsou naše návrhy na zvýšení výdajových paušálů pro živnostníky. V prvním čtení budou dva zákony, kterými rušíme stovky vyhaslých zákonů a předpisů – slíbili jsme prosekat právní džungli a to plníme. Během následujících týdnů přijdeme s návrhy, které jsme slíbili na programové konferenci ke komunálním volbám – zvýšení pravomocí obcím při omezování sociálních dávek a zavedení zákonného práva občanů komunikovat se státem a jeho úřady elektronicky,“ dodává Udženija.
Alexandra Udženija

1. místopředsedkyně strany
expertka pro rozvoj ekonomiky a podnikatelského prostředí
předsedkyně klubu zastupitelů za ODS při ZHMP