16. června 2017

Výdajovými paušály bez limitu proti likvidaci živnostníků

(www.ods.cz) „Mládek udělal z živnostníků parazity, Babiš je považuje všechny za zloděje a Štěch je chce rovnou zlikvidovat a zbavit nezávislosti. ODS tomu chce konečně udělat přítrž,“ říká první místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija.

„My naopak prosazujeme úplné zrušení limitu na používání výdajových paušálů, protože to zavede jednoduchý a přehledný systém bez zbytečného papírování,“ uvádí Alexandra Udženija. „Poslední vládní omezení výdajových paušálů doslova zavalila část podnikatelů štosy papírů, které je brzdí od práce. Paušály přitom šetří čas i peníze a dávají volný prostor pro svobodné podnikání,“ dodává Udženija.

Díky inovacím a technologiím jsme svědky rozvoje nových odvětví v ekonomice, kde jsou reálné náklady minimální, prostředí se rapidně mění a není čas se „babrat“ v administrativě. Právě těmto, ale i ostatním podnikatelům chceme jít naproti.

„Bojuju za to, aby občané nebyli ve využívání výdajových paušálů limitováni svým ročním příjmem. Netrestejme někoho za snahu či úspěch. Ať si každý vybere, zda chce podnikat jako živnostník, být zaměstnanec nebo založit firmu,“ dodává Alexandra Udženija.
Alexandra Udženija

1. místopředsedkyně strany
expertka pro rozvoj ekonomiky a podnikatelského prostředí