18. července 2016

ČSSD klidně slíbí cokoli, když to daňový poplatník zaplatí

Požadavky odborů a představitelů ČSSD vytvářet speciální podmínky pro horníky, kteří přijdou o zaměstnání, jsou nepřijatelné. Sociální demokraté ale před volbami slíbí cokoli. Kde na to vezmou, jak u nich bývá zvykem, neřeší.

 
Protože daňový poplatník nakonec jejich šílené nápady nějak zaplatí. Zaplatíme to i tentokrát, 8 000 měsíčně pro každého propuštěného zaměstnance OKD po dobu 5 let. A aby pan premiér ulovil oveček ještě více, rozšířil návrh na tuto finanční kompenzaci ještě na mostecké horníky. 
 
Česká republika má platné zákony, které se ztrátou zaměstnání počítají a tomu odpovídající sociální dávky, které mají pomoci lidem překonat těžkou dobu. Nemají za cíl vytvářet desetitisíce osob na dávkách žijících bez motivace práci hledat. Horníci jak na Ostravsku, tak na Ústecku dlouhou dobu věděli, že konec těžby se blíží. V období rekordně nízké nezaměstnanosti pomozme propuštěným horníkům najít práci v jiném oboru, nevymýšlejme však další výjimky a komplikace již tak složitého daňového a sociálního systému. 
Ing. Alexandra Udženija

1. místopředsedkyně strany
uvolněná místostarostka městské části
předsedkyně oblastního sdružení
expertka pro rozvoj ekonomiky a podnikatelského prostředí