14. března 2016

EET je děravý cedník. Je to nástroj, který velkým podvodům stejně nezabrání

Od začátku štvavé kampaně této vlády proti podnikatelům mi bylo jasné, že kdo bude chtít ve velkém podvádět na daních, tak ho nějaký pochybný software nezastaví a vždy si najde cestu.

 
Nyní došlo na moje slova a zprávy ze Slovenska to pouze potvrzují. Na Slovensku se odhalily podvody v řádech MILIARD Kč. Několik "chytrých" pánů si pohrálo se softwarem přímo uvnitř pokladen, a stejně jako předtím, si dál vesele připravují stát o peníze.
 
Elektronická evidence tržeb nezabrání daňovým únikům a pouze prodraží a otráví provoz poctivým podnikatelům a živnostníkům, což může vést i ke zdražení našich oblíbených produktů.
 
Znamená to snad, že by všichni slovenští podnikatelé byli zloději? Všeci kradnú? Nikoliv! Je to právě naopak. To malé procento nepoctivých si jako vždy našlo cestu, jak systém obejít. A výsledek? Kdo chtěl podvádět, dál podvádí, a kdo jedná poctivě, tak si připlatil z vlastní kapsy za předraženou hračku, která mu je k ničemu a státu ve výsledku taky.
 
EET nikomu nepomůže. Vlastně pardon, pomůže k zisku IT firmám při zavádění pokladniček, a pomůže také hackerům, zlodějům a překupníkům s osobními daty a citlivými informacemi. Tam je pro tvůrce EET systému nejvyšší přidaná hodnota. Je to již zcela zřejmé!
 
‪#‎EET‬ je totiž děravý cedník, kterým se mají chytat všichni občané a podnikatelé bez rozdílu, velké ryby si ale prokoušou větší díry, nebo se mu raději oklikou úplně vyhnou. Velké ryby, které dělají největší daňové úniky, se totiž mají chytat do velkých sítí, ne do cedníků.
 
 
 
Ing. Alexandra Udženija

1. místopředsedkyně strany
uvolněná místostarostka městské části
předsedkyně oblastního sdružení