14. února 2016

Šikany podnikatelů nadále přibývá, usnadnění administrativy se nedočkají!

Ministerstvo financí slíbilo podnikatelům dvě zlepšení. Neodstartovalo ani jedno: 1. Možnost platby daní kartou na vybraných úřadech nakonec nebude. 2. "Platební tlačítko“ v internetových daňových přiznáních také nebude.

 
Když Babiš nastupoval na ministerstvo financí, tak si část podnikatelů od toho bláhově slibovala zlepšení podnikatelského prostředí. Dnes je zřejmé, že nechce zavádět žádná opatření a nástroje, kterými by podnikatelům usnadňoval život, ba naopak.
 
Generální finanční ředitelství od slibovaných plánů, které by alespoň trochu zredukovaly byrokracii, couvá, či je rovnou zamítá.
 
Argumentace, že zavedení platebních terminálů na finančních úřadech by přišlo příliš draho, je opravdu výsměchem nám všem. Zavedení elektronické evidence tržeb nás všechny bude stát miliardy a to Generálnímu ředitelství nevadí, protože jde o nástroj represe, který nás všechny bude sledovat.
Od Babiše tedy čekejme používání nových technologií pouze na represe, sledování a omezování podnikatelských svobod.
 
Namísto digitalizace a automatizace procesů, aby člověk strávil co nejméně času papírováním, zůstáváme nadále ve 20. století za všemi moderními západními ekonomikami, a Babišův největší vzor v nových "trendech" je na Balkáně.
 
Místo nástrojů represivních zavádějme nástroje užitečné, motivující, pomáhající a ulehčující práci s efektem pro celou ekonomiku a všechny občany.

 
 
Ing. Alexandra Udženija

1. místopředsedkyně strany
uvolněná místostarostka městské části
předsedkyně oblastního sdružení