8. února 2016

Bonzování u svařáku. Ptám se PROČ, PROČ, PROČ?

Odmítám věřit, že by mohl projít tento další geniální socialistický nápad. Ale jen to opět ilustruje, jak někteří lidé z vládní koalice přemýšlí a že takovou „podstatnou úpravu chránící naše životy“ vůbec někdo zkusí navrhnout.

Nejdříve jsou všichni podnikatelé podvodníci, tak teď budeme všichni alkoholici a je potřeba s námi zatočit? Proč vůbec někoho zajímat, že si dám s rodinou 2dcl svařáku na vánočním trhu? Jsme snad nesvéprávní lidé, aby nás stát kontroloval a „dával na nás pozor“ při každém kroku? Proč vůbec někoho zajímá, že se na vánočních trzích prodává svařák?

Proč má někoho zajímat, jestli si v práci párkrát do roka připiju s kolegy jednou skleničkou při oslavě narozenin nebo jiné slavnostní příležitosti? Nebo je to opravdu tak, že z nás chtějí udělat tupé stádo s přesně nastaveným denním režimem?

Nezavedeme teda rovnou něco podobného jako účtenkovou loterii pro EET, kdy mají lidé bonzovat na podnikatele? Třeba, že bychom se na vánočním trhu nebo v práci vzájemně špehovali, fotili a bonzovali to pak nějakému úředníkovi? A kdo nachytá nejvíce kolegů nebo členů rodiny, dostane dětskou pokladničku…