23. května 2023

ODS blíž k vám: Výjezdní tour občanských demokratů odstartovali poslanci v Karlovarském kraji, diskutovali se studenty, podnikateli i veřejností

(www.ods.cz) ​​​​​​​„ODS blíž k vám“ – je značka výjezdní tour občanských demokratů, kterou v pondělí 22. května odstartovali představitelé poslaneckého klubu ODS v Karlovarském kraji. Marek Benda, Jan Bureš a Jan Hofmann v regionu debatovali se studenty místních gymnázií, navštívili významné podniky regionu a večer se během otevřené diskuse setkali s veřejností i členskou základnou. Své výjezdy do krajů zahajuje také první místopředseda ODS Zbyněk Stanjura a europoslanci.

Poslanci se během dopoledního programu účastnili dvou diskusí se studenty gymnázií v Ostrově a Sokolově. Během besedy na téma „Povolání poslanec“ mezi studenty v Karlovarském kraji rezonovala témata nutnosti konsolidace veřejných financí, obranyschopnosti naší země nebo událostí roku 1989. Během návštěv dvou podniků – tradiční sklárny Mosser Glass nebo WITTE Automotive – poslanci diskutovali s vedením firem o aktuální situaci v zemi, primárně a s ohledem na probíhající energetickou krizi nebo vývoj války na Ukrajině, která se obou firem bezprostředně dotýká.

„Dnešním dnem jsme zahájili výjezdy do regionů. Jsem moc rád, že se můžeme setkávat s lidmi napříč Českou republikou a mluvit s nimi o tom, jak se jim daří a co je případně trápí. Výjezdy jsme zahájili v Karlovarském kraji. Navštívili jsme dvě školy s velkým zájmem a aktivní účastí na diskusi studentů, dva provozní závody, jeden starosvětsky ruční, druhý skoro úplně automatizovaný. Krásné počasí a dobrá veřejná beseda na konec. Návštěva Karlovarska mě moc potěšila,“ zhodnotil předseda poslaneckého klubu ODS Marek Benda.

„Návštěvu kolegů z poslaneckého klubu vítám. Snažil jsem se v tom omezeném čase představit hlavní problémy našeho sice krásného, ale také strukturálně postiženého kraje. Myslím, že v tomto směru se to povedlo a bude i pro mě teď jednodušší prosazovat důležité věci, které pro kraj potřebujeme,“ říká člen výboru pro životní prostředí, člen rozpočtového výboru a poslanec Jan Bureš.

Výjezdy představitelů ODS v krajích budou v tomto týdnu pokračovat dalšími návštěvami – v úterý a v pátek návštěvou prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury v Jihočeském a Zlínském kraji. Ve čtvrtek pak výjezdem europoslanců Veroniky Vrecionové a Alexandra Vondry do Olomouckého kraje.