18. ledna 2023

CNN Prima News: Babiš prohrává a musí útočit, žádný diplomat není

(CNN Prima News) Andrej Babiš rozhodně není žádný diplomat. Kdyby napsal, že je politik, bude to pravdivější. V pořadu 360° na CNN Prima NEWS to uvedl předseda sněmovního bezpečnostního výboru Pavel Žáček (ODS). Reagoval tak na billboard, který expremiér použil v rámci své předvolební kampaně pro boj o Hrad. Babiše se ve vysílání zastal bývalý ministr obrany Lubomír Metnar (ANO). Podle něj předseda Hnutí ANO akorát nabízí kroky, jak udržet zemi na míle daleko od války.

Celou debatu s Pavlem Žáčkem můžete zhlédnout na CNN Prima News.

„Je to za hranou. Touto cestou bychom jít rozhodně neměli. Známe však Andreje Babiše. Jede na hranu a zneužije čehokoliv. Pro něj otázka pravdy a lži nic neznamená,“ reagoval Žáček na Babišův billboard se sloganem „Nezavleču Česko do války. Jsem diplomat. Ne voják. Prezident Babiš“.

V pořadu 360° přiznal, že zastává postoj ministryně obrany Jany Černochové. Ta prezidentského kandidáta vyzvala, aby nevytahoval ve své kampani téma vojáků.

„Souhlasím s názorem Černochové. Dotýká se to vojáků, a dokonce bych řekl, že uráží i diplomaty. Pan Babiš rozhodně není žádný diplomat. Kdyby tam napsal, že je politik, je to pravdivější. Ale on si dodnes nepřipouští, co je obsahem slova politik,“ pokračoval Žáček.

PhDr. Pavel Žáček, Ph.D.

poslanec PČR
předseda výboru pro bezpečnost PS PČR
zakladatel a první ředitel Ústavu pro studium totalitních režimů a Archivu bezpečnostních složek