27. října 2022

Programové týmy koalice SPOLU a hnutí STAN nalezly shodu

(www.ods.cz/region.prazsky) Zástupci SPOLU a STAN deklarovali, že jsou připraveni bezodkladně jednat o vytvoření většinové koalice v ZHMP na vládním půdorysu. Za tímto účelem se včera a dnes sešly jejich programové týmy, které hledaly programové průniky obou politických subjektů. Na schůzkách se probrala kompletní šíře programových priorit a týmy dospěly k jasné shodě.

„Mám velkou radost, že jsme nalezli cestu, jak vytvářet a dokončovat základní dokumenty města – ať už územní nebo strategický plán. Máme širokou shodu i ve způsobu fungování pražské dopravy. A to vše za předpokladu rozpočtové a finanční zodpovědnosti, která je zřejmým cílem obou subjektů,“ uvedl člen programového týmu za ODS Zdeněk Kovařík.

„Poctivá diskuse se zástupci hnutí STAN vedla k nalezení opravdu jasné shody i v oblastech školství, sociálních služeb a prorodinné politiky. Stejně tak jsme si velmi blízko i v agendě energetiky, životního prostřední nebo bydlení – včetně aktuálních opatření ve prospěch Pražanů v této těžké době,“ zdůraznil místopředseda pražské KDU-ČSL a člen programového týmu Pavel Mareš.

Důkladná programová debata nenasvítila žádné oblasti, kde by panovaly zásadní neshody, i proto mě mrzí absence expertního týmu Pirátské strany, který byl na dnešní schůzku také pozván. Troufám si tvrdit, že by třístranné jednání vedlo ke shodě podobného rozsahu,“ uzavřel místopředseda pražské TOP 09 a člen programového týmu Tomáš Pek.