24. října 2022

Odpověď koalice SPOLU pro Prahu k jednání s Piráty a STAN

(www.ods.cz/region.prazsky) Odpověď koalice SPOLU pro Prahu k jednání s Piráty a STAN

Koalice SPOLU je přesvědčena, že je možné uzavřít koaliční smlouvu na půdorysu vládní koalice tedy ze stran SPOLU pro Prahu, Piráti a STAN. Tato koalice by disponovala potřebnou většinou hlasů v zastupitelstvu a byla by schopna prosadit nezbytné projekty nutné pro život v Praze, a to s maximální vládní podporou a s potřebnými synergiemi.

Je nám líto, že si Piráti vynucující další jednání o možné koalici účastí Prahy Sobě, která není součástí koalice na vládní úrovni. Je jen na nich, zda upřednostní uzavřenou Alianci s Prahou Sobě před možností uzavřít většinovou koalici sestavenou z vládních stran. Jsme přesvědčeni, že je naší odpovědností takovou koalici s maximálním úsilím na základě výsledků voleb uzavřít.

I nadále proto platí z naší strany nabídka na zítřejší jednání mezi SPOLU, Piráti a STAN. Budeme naše potencionální koaliční partnery očekávat ve 13.00 v prostorách Poslanecké sněmovny ČR, jak bylo avizováno. Jsme připraveni jednat se zástupci těch, které jsme na jednání pozvali a kteří na jednání přijdou. Pokud nechtějí na jednání Piráti dorazit samostatně a podmiňují svou účast na jednání účastí dalších stran a hnutí, bylo by lepší, aby rovnou řekli, že koalici na vládním půdorysu nemají zájem uzavřít.

S koaličním pozdravem

za vyjednávací tým koalice SPOLU pro Prahu
Zdeněk Zajíček, předseda klubu SPOLU pro Prahu

Vyjednávací tým koalice SPOLU pro Prahu:
Bohuslav Svoboda – kandidát na primátora
Marek Benda – předseda pražské ODS
Zdeněk Zajíček – předseda klubu SPOLU pro Prahu
Jiří Pospíšil – předseda pražské TOP 09 a 1. místopředseda klubu SPOLU pro Prahu
Michal Hroza – místopředseda pražské TOP 09 a člen předsednictva klubu SPOLU pro Prahu
Tomáš Kaplan – předseda pražské KDU-ČSL
Jan Wolf – místopředseda pražské KDU-ČSL a místopředseda klubu SPOLU pro Prahu