13. července 2021

Koalice SPOLU startuje letní kampaň, chystá volební autobus a letní kina

(www.ods.cz) Léto tradičně patří odpočinku, vodě a zábavě. A protože si letošní rok relaxaci zasloužíme více než kdy jindy, rozhodla se také koalice SPOLU potěšit všechny, kdo mají rádi letní kina a českou komedii. Celkem na 109 místech v celé republice se můžete zajít během srpna podívat na film Ženy v běhu. Možná cestou potkáte i speciální volební autobus, který bude svážet lidi nejen do letních kin, ale také s nimi zamíří na výlety po naší vlasti nebo třeba poveze malé táborníky za jejich letním dobrodružstvím. Co dalšího koalice SPOLU v rámci letní kampaně připravila na prázdniny?

„Jsou sice prázdniny, ale naše volební kampaň samozřejmě pokračuje. Naše heslo ‚Dáme Česko dohromady‘ totiž myslíme opravdu vážně. Náš volební autobus dnes vyráží na cestu, na které bude po celé zemi rozvážet poselství s nadějí na změnu politiky v České republice. Připravujeme i typicky prázdninová setkávání s lidmi, proto chystáme naše už tradiční letní kina. Kromě standardní kontaktní kampaně budeme na více než sto místech po celé zemi v letních kinech promítat úspěšnou komedii Ženy v běhu. Na sociálních sítích pak uvedeme tři nové stand-up pořady, které budou reagovat na aktuální politická témata,” říká kandidát SPOLU na premiéra Petr Fiala.

„Politika se týká každého občana, i když se mu to možná na první pohled nezdá. Ovlivňuje, jak vysoké daně platíme, jaká je úroveň služeb státu jako je třeba školství, zdravotní péče či stav silnic. Nejdůležitější je s lidmi o tom všem hovořit ve všech krajích České republiky. My tak činíme a setkání, která už proběhla na stovkách míst po celé zemi budou pokračovat samozřejmě i nadále. Jezdíme k vám načerpat inspiraci, představit vám naši vizi jak dáme Česko dohromady a diskutujeme o ní s vámi,“ konstatovala předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

„Máme za sebou víc jak rok, kdy na střídačku žijeme zcela zavření doma nebo můžeme ven, ale jen podle přísných pravidel. Možná se to na první pohled nezdá, ale udělalo se i hodně práce a naučili jsme se spoustu nových věcí. Konečně však přišlo léto a čas, kdy se můžeme aspoň na chvíli zastavit a svobodně se nadechnout. A to doslova. Teď přichází ten správný čas nabrat sílu, jít za zábavou, odpočinout si od běžných starostí a aspoň na chvíli i od každodenní politiky. Je nám jasné, že každého baví něco jiného, přesto jsme přesvědčení, že příjemnou českou komedii diváka nikdy neurazíme. Zvu vás tedy do některého z více jak stovky našich mobilních letních kin, pobavte se a zapomeňte aspoň na okamžik na všechny starosti. Určitě si to všichni zasloužíme,“ připomíná s úsměvem předseda lidovců Marian Jurečka.

„Z toho, co řekli páni předsedové a paní předsedkyně je jasné, že nebudeme lidi v létě otravovat politikou, ale stejně jsme připravili docela dost věcí. A protože mám rád data a čísla, zkusím jich několik vyjmenovat. Dnešním dnem vyjede autobus, na jehož palubě se právě nacházíme, do celé České republiky a v rámci cest za občany objede minimálně jednou všech 14 krajů. Čtvrtého srpna začínají první tři z celkových 109 letních kin, ve kterých lidem nabídneme odlehčenou letní komedii Ženy v běhu, pro návštěvníky kin chystáme i speciální filmové noviny. Máme ale i 2,8 milionu výtisků volebních novin, které nyní distribuujeme mezi občany, necelou polovinu z nich v rámci kontaktní kampaně, zbytek do schránek a chystáme i druhé číslo, které budeme k lidem doručovat během září. V online prostoru pak přibydou tři nové stand-up komedie, které doplní úspěšného Petra Čtvrtníčka a jeho doktora Freunda. Hvězdy české stand-up scény Kateřina Hašková, Jaroslav Cerman a Nikola Džokič budou v rámci pořadů Politický slovník, Social club SPOLU a Náklaďák každý týden servírovat na sociálních sítích svoje krátká, úderná a lehce ironická vystoupení," říká předseda volebního štábu koalice SPOLU Zbyněk Stanjura.