21. ledna 2021

ODS Praha: Strážníci v ulicích chybí už teď. Pražský magistrát přitom seškrtal 220 míst

(www.ods.cz/region.prazsky) Současná koalice primátora Hřiba škrtla Městské policii 220 tabulkových míst. A to v době, kdy by se měl jejich počet spíše posilovat. Městští strážníci jsou velkou pomocí radnicím v této nelehké době a patří jim za to, stejně jako všem ostatním složkám Integrovaného záchranného systému, naše poděkování. Tento krok může do budoucna představovat vážný bezpečnostní problém.

„Mně to přijde postavené na hlavu. Praha má strážníků dlouhodobě nedostatek a vedení města to vyřeší tím, že jednoduše škrtne jejich neobsazená místa. Takže místo toho, aby vedení města vyvinulo úsilí a pokusilo se nabrat městské strážníky, kteří v ulicích Prahy chybí nejvíc, vyhne se práci tím, že problém prostě škrtne. Celé to dokazuje jenom to, jak jsou primátor Hřib a jeho náměstek Hlubuček, který má bezpečnost ve své kompetenci, odtrženi od reality a vůbec nemají představu o potřebách městských částí a Pražanů,“ říká Alexandra Udženija, předsedkyně klubu zastupitelů za ODS.

„Poněkud zvláštní je i zdůvodnění tohoto nezodpovědného kroku. A to nedostatek peněz v rozpočtu. Ale na soukromou armádu primátorových poradců, zbytečného nočního starostu a spousty jiných zaměstnaných pirátských kamarádů, peníze jsou. Ale na to, aby se Pražané cítili bezpečně, na to peníze nejsou,“ dodává Alexandra Udženija.