21. listopadu 2020

Stanovisko vedení ODS Praha 5 k aktuální mediální kauze člena ODS a starosty Řeporyj Pavla Novotného

Vedení ODS Praha 5 se distancuje od vulgárního a nedůstojného způsobu vedení politického boje člena ODS a starosty Řeporyj Pavla Novotného a vyzývá ho, aby tento nevkusný styl komunikace a sebeprezentace opustil, nebo opustil stranu ODS v zájmu jejího dalšího nepoškozování.

Nesouhlas s politickými názory našich politických soupeřů byla ODS schopna a ochotna vždy prezentovat věcně, bez vulgarit, osobních urážek a ponižování. Přesto, že s mnohými názory Pavla Novotného obsahově souhlasíme, přesto, že respektujeme jeho schopnost pojmenovat trefně problémy dnešní doby a přesto, že oceňujeme jeho viditelné a nezpochybnitelné výsledky práce v pražských Řeporyjích, nejsme se schopni smířit s tím, jakým způsobem vede politický boj s našimi politickými soupeři. V dnešní době, kdy politická kultura, respekt a vzájemná úcta prodělává hlubokou krizi, jsme přesvědčeni, že ODS a její členové nemají být ti, kdo budou tento stav prohlubovat, a nebo ho dokonce iniciovat.

Zdeněk Zajíček

Renáta Zajíčková