2. září 2020

ODS Praha: Důrazně se ohrazujeme proti lžím primátora Hřiba a radního Scheinherra

(www.ods.cz/region.prazsky) V souvislosti s námitkami proti výstavbě Pražského okruhu se z úst primátora a radního pro dopravu objevují nepravdivé informace. Důrazně se vůči těmto lžím ohrazujeme.

„Magistrátní koalice Pirátů a Prahy Sobě by se klidně mohla přejmenovat na Koalici lží. Možná by některý z těch 11 placených poradců pana primátora mohl panu Hřibovi najít informaci, že žádný ze zástupců ODS na Praze 20 pro podání námitky vůči výstavbě Pražského okruhu nehlasoval! Pan primátor, stejně jako radní Scheinherr by pak nemuseli šířit vědomé lži,“ uvádí předsedkyně pražských zastupitelů za ODS Alexandra Udženija.

Pikantní na celé věci je skutečnost, že za podáním námitek nejspíš stojí snaha pana primátora se pořád chlubit cizím peřím. Když bylo na konci července vydáno nepravomocné územní rozhodnutí k okruhu, pan primátor se neváhal touto skutečností veřejně pochlubit, i když žádost nepodával Magistrát, ale ŘSD. Tím krásně upozornil všechny, kteří s dostavbou okruhu nesouhlasí, do kdy mají své námitky podat. Někdy prostě platí, mlčeti zlato. Že teď vlastní amatérismus svádí na ODS, a ještě u toho vědomě lže, je z jeho strany už takový evergreen,“ uzavírá Tomáš Portlík, místostarosta Prahy 9 a pražský zastupitel za ODS.