27. června 2020

Občanští demokraté uctili památku Milady Horákové

(www.ods.cz) Občanští demokraté uctili památku obětí komunismu u příležitosti 70 let od justiční vraždy Milady Horákové. Předseda ODS Petr Fiala a předseda Senátu Miloš Vystrčil se zúčastnili pietního shromáždění k uctění památky obětí komunismu, další občanští demokraté se zúčastnili obdobných akcí po celé ČR. ODS na budově hlavní kanceláře také pověsila černý prapor a banner, který dnešní den připomíná.

„Památku Milady Horákové, kterou zavraždili komunisté, si připomínám každý rok v pankrácké věznici. Letos se tam pietní shromáždění nemůže konat, připomněli jsme si všechny oběti komunismu u památníku pod Petřínem. Nebezpečí totality existuje vždy, musíme mu aktivně čelit,“ říká předseda ODS Petr Fiala.

„Odkaz popravených vězňů komunistického režimu a všech, kteří trpěli kvůli komunistickému režimu, je trojí. Za prvé nám připomíná zrůdnost komunistického režimu. Za druhé nám říká, že hodnoty jako pravda, spravedlnost, demokracie a poctivost mají vyšší cenu než život, to je případ např. Milady Horákové. Ta třetí zpráva nám říká, že pokud se chceme vyvarovat opakovaných chyb, nebo opakovaného podlehnutí nějakým slibům a totalitním režimům, musíme dobře znát historii, aby se již neopakovala,“ uvádí předseda Senátu Miloš Vystrčil.