2. dubna 2020

ODS Praha: Jednoznačně se distancujeme od událostí, ze kterých plyne podezření na protiprávní jednání na radnici Prahy 8

(www.ods.cz/region.prazsky) Dnes na serveru Seznamzprávy.cz vyšla reportáž novináře Janka Kroupy, ze které vyplývá podezření, že případný nákup dezinfekčních prostředků radnicí Prahy 8 mohly provázen pletichy a žádost o úplatek. Vzhledem k tomu, že na radnici Prahy 8 působí ve vedení i členové ODS, rádi bychom se touto cestou jednoznačně distancovali od jakéhokoliv podezření na takové jednání. Pokud se podezření prokáže a bude prokázána vina některého člena ODS, jsme připraveni přijmout ty nejtvrdší možné opatření a vyvodit z toho patřičné důsledky.

Něco takového nelze tolerovat nikdy, ovšem v současné době je to podle mého názoru nejlepší možný příklad, kdy bych nekompromisně udílel co nejtvrdší trest. Pokud se podezření prokáže a pan radní dostatečně celou záležitost nevysvětlí, budu postupovat nekompromisně. Rezignace je v takovém případě minimum. Tady jde jakákoliv tolerance stranou, kolegové musí jednoznačně vysvětlit a prokázat, že s uvedeným jednáním nemají nic společného,“ říká Tomáš Portlík, předseda pražské ODS.

„Celá reportáž na mě působí až neuvěřitelně. Když odhlédnu od jednoznačně protiprávní roviny celé věci, tak v době krize, v době, kdy občané šijí roušky, projevují každodenní solidaritu s potřebnými, mi uvedené jednání přijde lidsky jako naprosto neomluvitelný hyenismus. Kolegové z Prahy 8 mají co vysvětlovat a pokud se podezření prokáže, budu trvat na co nejtvrdším postupu,“ uvádí předsedkyně pražských zastupitelů ODS Alexandra Udženija.