17. listopadu 2019

ODS: Příběhy disidentů a osobností listopadu ‘89 dokládají, jak cenná je svoboda

(www.ods.cz) Na 30. výročí 17. listopadu předseda ODS Petr Fiala tradičně poobědval s bývalými disidenty a lidmi Listopadových dnů. Na setkání Fiala řekl, že svoboda není nic abstraktního, ale je podmínkou dobrého života.

„Tradiční oběd v Mánesu s disidenty a lidmi listopadu ‘89. Jejich příběhy dokládají, že hrdinství má mnoho podob, že svoboda není nic abstraktního, ale že je to podmínka dobrého života. Lidem, kteří se postavili totalitní diktatuře, bychom měli naslouchat i dnes,“ říká předseda ODS Petr Fiala.

„Setkání předsedy ODS s chartisty a disidenty, kteří jsou v ODS, nebo jsou jí blízcí, vždycky hezky ukáže, jak je pro ODS pilíř navazující na Listopad a disent silný. Žádná jiná strana nemá takto silný vztah právě k disentu a sametové revoluci. ODS je zkrátka jediným dědicem Občanského fóra, který přežil do dnešního dne,“ říká europoslanec a bývalý mluvčí Charty 77 Alexandr Vondra.

„Jsem moc potěšený, že se můžu potkat s kolegy z disentu a ODS pod záštitou Petra Fialy. ODS je legitimním nástupcem Občanského fóra a Občanské fórum vzešlo z Charty 77, a já stále vidím tuto kontinuitu. Na každoročním obědě v Mánesu jsem zkrátka mezi svými,“ uzavírá bývalý disident František Stárek Čuňas.