6. června 2019

ODS Praha: Transparentnost v rukou Pirátů vzala za své. Koalice musí vysvětlit podezření z falšování zápisu

(www.ods.cz/region.prazsky) Zastupitelé za ODS iniciovali mimořádné jednání pražského zastupitelstva. Občanští demokraté chtějí od koaličních radních vysvětlit, jak došlo k tomu, že v zápise z jednání rady o zakázce na Libeňský most je zmíněn jiný poměr hlasování než na zvukovém záznamu z jednání.

„Je zjevné, že došlo k záměrnému falšování zápisu z jednání Rady o výsledku hlasování, kterým radní rušili zakázku na rekonstrukci Libeňského mostu. Od radních budeme chtít důvěryhodné vysvětlení celé situace. Vysvětlení, které zastupitelům poslal ve svém dopise primátor Zdeněk Hřib, nám rozhodně nestačí. Abychom do budoucna předešli podobným nepříjemným situacím, budeme na mimořádném jednání zastupitelstva navrhovat konkrétní opatření, která pomohou radním se zvýšením transparentnosti jednání orgánů hlavního města,“ uvedl místopředseda zastupitelů za ODS Zdeněk Zajíček.

„Když před volbami současné koaliční strany slibovaly občanům transparentnost a konstruktivní postoj k opozici, netušila jsem, že to bude zahrnovat pozměňování oficiálních zápisů ze zasedání Rady a odmítání diskuse. Je na čase, aby nám začaly své naprosto nestandardní kroky vysvětlovat,“ doplňuje předsedkyně zastupitelského klubu ODS Alexandra Udženija.