10. prosince 2018

ODS: Lídrem kandidátky ODS pro evropské volby bude Jan Zahradil

(www.ods.cz) Výkonná rada ODS na pondělním jednání zvolila lídrem kandidátky pro eurovolby Jana Zahradila. Předseda občanských demokratů Petr Fiala plánuje ve volbách potvrdit politické ambice a cíle nejsilnější opoziční strany. Zahradil chce být hlasem zdravého rozumu mezi protievropskými radikály a proevropskými fanatiky.

 
„Kandidátku ODS do evropských voleb povede Jan Zahradil – český a evropský politik, který zná práci v Evropském parlamentu a jehož znají nejen evropští politici, ale i občané ČR. Jsem rád, že lídrem kandidátky ODS bude člověk kompetentní, což považuji za zvlášť důležité ve vztahu k tomu, co se v EU děje a v budoucnu bude dít.
 
Budoucí debata o podobě EU totiž bude vyžadovat nejen politickou spolehlivost a oddanost hodnotám, nejen názorovou a programovou transparentnost, ale i osobní kompetentnost – a to vše Jan Zahradil reprezentuje.
 
Kandidátka ODS a lídr kandidátky bude nejlepší rozumná volba v České republice pro všechny, kteří chtějí EU zachovat, a doslova zachránit, a kteří právě proto vědí, že v Unii bychom měli udělat rozumné změny.
 
Kandidátka ODS a její lídr bude rozumná volba pro každého, kdo chce nasměrovat činnost a ambice jednotlivých institucí Evropské unie tam, kam patří. Aby sloužily společenství států Unie,“ řekl k rozhodnutí občanských demokratů jejich předseda Petr Fiala.
 
„Vážím si toho, že mi ODS ještě jednou svěřila zodpovědnost za naši eurokandidátku. Obzvlášť v době, kdy se naší straně opět začíná dařit, je to zavazující. Povedeme kampaň pozitivní, aktivní a reformní. Chceme být hlasem zdravého rozumu mezi dvěma extrémy – antievropskými radikály a proevropskými fanatiky,“ nastínil svoje cíle zvolený lídr kandidátky občanských demokratů pro volby do Evropského parlamentu Jan Zahradil.
 

Jan Zahradil je v oblasti evropské a zahraniční politiky jedním z nejzkušenějších odborníků, problematice se věnuje více než dvacet let. Již před naším vstupem do EU spolupředsedal v letech 1998-2004 Společnému parlamentnímu výboru přidružení EU–ČR. Do Evropského parlamentu byl poprvé zvolen roku 2004, poté dvakrát znovuzvolen. Je místopředsedou europarlamentního výboru pro zahraniční obchod. Jako zatím jediný Čech působil ve funkci předsedy jedné z europarlamentních politických frakcí (ECR) a od roku 2010 je i předsedou celoevropské politické strany ACRE (Aliance evropských konzervativců).