8. října 2018

ODS plní vaše očekávání

(INFO.cz) Tak volby jsou konečně za námi. Pro ODS znamenají jednoznačný úspěch. Vítězství v Praze. Vítězství v prvním kole senátních voleb. Jednoznačně obhájené pozice po celé republice. Někde padaly i rekordy, například v Běchovicích jsme zaznamenali zisk 62 %, na Praze 2 a Praze 9 výrazně přes 30 %, Líbeznice 78 %, městské části a města v Čechách i na Moravě už skládají koalice. Prošli jsme několikaletým částečně zaslouženým peklem, očistcem a jsme zpět, už na dohled pod politickým vrcholem.

 
Chtěla bych všem našim voličům moc poděkovat. Děkuju vám, že jste upřednostnili hlas odpovědnosti, pořádku, rozvoje a rozumu. Děkuju vám, že nám zase důvěřujete.
 
Povolební vyjednávání nejsou nikdy jednoduchá. Jako vítěz voleb v Praze vám chci garantovat, že uděláme všechno pro to, abychom pro Prahu našli kompromisní dohodu. Potřebujeme řešit věcně a odpovědně její nejpalčivější problémy jako je doprava, parkování, bezpečnost, bytová výstavba, digitalizace, péče o seniory a potřebné atd. Experimentů jsme si všichni zažili víc než dost. Pečlivě vyhodnocujeme situaci a hledáme programové průniky s ostatními partnery, kteří se dostali do pražského zastupitelstva.
V následujících dnech a týdnech nabídneme konkrétní návrhy na řešení povolební situace a vyzveme potenciální partnery ke spolupráci. Chceme tuto dohodu moderovat bez ohledu na primátorské či jiné ambice. Politici jsou od toho, aby se dohodli a našli řešení. Osobní půtky či (ne)sympatie musí stranou. Řízení Prahy není soutěž „hledá se kamarád“.
 
Na závěr bych vás chtěla ještě požádat, abyste za týden opět přišli k volbám a podpořili v druhém kole naše kandidáty do Senátu. Věřím, že společně budeme úspěšní. S vaší podporou se ODS definitivně opět stane velkou stranou.
 
Tak pán Bůh s námi a zlé pryč.
 
Alexandra Udženija

1. místopředsedkyně strany
expertka pro rozvoj ekonomiky a podnikatelského prostředí
předsedkyně klubu zastupitelů za ODS při ZHMP