17. srpna 2018

Pražská ODS si připomene 21. srpen na Klárově

Kandidáti do pražského zastupitelstva za ODS a další občanští demokraté si připomenou vstup vojsk Varšavské smlouvy do Československa u pomníku studentky Marie Charouskové na Klárově. Podle 1. místopředsedkyně ODS Alexandry Udženija je nutné, obzvlášť v současné době, připomínat i takto smutná výročí našich dějin.

„Invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa znamenala konec všem snům o svobodě a uvolnění od represivního komunistického režimu. Tehdejší odpor proti okupačním vojskům zaplatili životem, či zdravím stovky československých vlastenců. Jejich památka nám všem připomíná, jak si komunisté představují svobodu a demokracii. Tanky v ulicích a samopaly namířené proti dětem. Vzhledem k tomu, že poprvé od sametové revoluce máme vládu, na které se podílí i komunisté, je dnes více než kdy jindy potřeba říci té jejich zvrácené ideologii hlasité ne,“ říká Alexandra Udženija.

Členové a příznivci ODS se sejdou 21. srpna v 16:30 u Rudolfina a poté se pochodem vydají právě k pomníku Marie Charouskové, která tam byla 26. srpna 1968 smrtelně postřelena.