16. července 2018

Komunistická demokratická strana

(INFO.cz) V říjnu 2017 Andrej Babiš v jednom plamenném rozhovoru s novináři řekl, že do vlády nikdy nepůjde s komunisty, Okamurou, ani symbolem korupce Kalouskem (sic!). To bylo dva týdny před volbami. Nyní máme více jak 8 měsíců po volbách, a máme konečně vládu s důvěrou. Ovšem s podporou, rozsáhlým tolerančním patentem a tím pádem velkým vlivem komunistů na celou vládu a strategické podniky a zájmy ČR.

Pravda je taková, že to Andrej Babiš s komunisty chystal od začátku. Bůhví jak dlouho. Podle mě nikdy neuvažoval o jiném modelu. Babišova snaha vykreslit situaci tak, že nabízel ODS možnost se dohodnout na vládě je naprosto lichá. Nikdy nepřišel s jedinou seriózní nabídkou. A i kdyby, ODS nepůjde do svazku s estébákem a lhářem. Nemohli bychom mu prostě věřit.

Andrej Babiš chtěl od počátku vládnout s komunisty, protože ti jsou tak hladoví po moci, že jim nečiní žádný problém podporovat bezskupulózního oligarchu, pravý opak jejich ideologie. V posledním rozhovoru pro MF Dnes dokonce komunisty adoruje jako demokratickou, konstruktivní a státotvornou stranu.

Stabilizovat společnost jako v Číně

KSČM už se slovy místopředsedy Dolejše a dalších stalinistů teší, že společně vytvoří model, jako je dnes v Číně. Státní kapitalismus okořeněný diktaturou řízenou bolševiky. Konečně už chápeme Zemanova slova o „stabilizaci společnosti dle čínského vzoru“? Ne, to není apríl, to není žert, to není kampaň ani konspirace. To je brutální realita. Části společnosti je to, zdá se, jedno.

Alexandra Udženija

1. místopředsedkyně strany
expertka pro rozvoj ekonomiky a podnikatelského prostředí
předsedkyně klubu zastupitelů za ODS při ZHMP