11. června 2018

Komunistická drzost roste se ztrátou paměti!

(INFO.cz) V minulých dnech jsme si připomněli jedno z nejtragičtějších výročí v historii naší země. Na večer 9. června roku 1942 byla jednotkami SS obklíčena malá vesnice poblíž Prahy s názvem Lidice. Celkem nacistické řádění nepřežilo 340 lidických obyvatel, 192 mužů, 60 žen a 88 dětí.

Je dobré si vždycky připomenout, jakou cenu má naše svoboda. Porážkou nacismu totiž utrpení naší země pod nadvládou socialistických utopií neskončilo. Nacismus vystřídal na 40 let komunismus a jeho diktatura zanechala na duši tohoto národa jizvy snad možná ještě hlubší. Komunismus pošlapal hodnoty jako víra, morálka, důvěra, spravedlnost, motivace, právo, a čest, zpřetrhal letité vazby člověka na jeho zem a zanechal v srdcích lidí prázdnotu, morální nihilismus a totální relativismus.
 
 
Zakázat nebo vzít do vlády?
 
Po revoluci jsme komunisty měli zakázat, bohužel všichni to tehdy podcenili a dodnes se komunistickou zvrácenou ideologii nepodařilo vymýtit. Naopak, to nejtvrdší komunistické jádro se probouzí z hibernace. Lidé, kteří schvalují komunistický teror 50. let nebo oslavují masového vraha Gottwalda se svým obětem už veřejně vysmívají a naplno hlásají své bludy. Jednou je to o církevním majetku, který prý neukradli, podruhé o potřebě zestátnění, o narovnávání páteři vládě doleva, o potřebě vystoupení z NATO, o rozkradené zemi atd. Každým týdnem vládního vyjednávání je zřetelnější a očividnější, že jim narostl hřebínek a začínají se ukazovat v pravém světle.
 
Věděním proti chaosu
 
Nebezpečí spočívá v tom, že nám pomalu dospívá generace, která komunistickou diktaturu ani nezažila. Pojem svoboda a demokracie je pro ně naprosto automatický. Představa, že by jí měli, nebo snad museli bránit, je pro ně nepředstavitelný. Nevědí, co by to reálně znamenalo, kdyby o svobodu přišli.
 
Jaká je obrana? Musíme učit naše děti dějinám této země a tragédiím, které jí nacismus a komunismus přinesli. Točit filmy, pořádat přednášky ve školách, psát knihy a články.
 
V dnešním geopolitickém prostředí, kde je vše relativizováno a naplňováno morální prázdnotou nebo fake news, je velmi nebezpečná přímá podpora vlády od KSČM, protože jim tento chaos vyhovuje. Lidé v tomto stavu nejistoty často v dějinách podléhali tvrdé autokratické ideologii schované do hávu ideálního světa. Komunisti ve skrytu přesně vědí, jaké mají úkoly. Budou je krok po kroku plnit a nám se to líbit nebude.
 
Nepřestaneme proto politicky burcovat nejen mladou generaci, že zápas o svobodu a duši tohoto národa nikdy nekončí. Postavit se zlu není volba, ale povinnost. Minimálně pro ty, co svou zemi milují. František Palacký kdysi řekl: „Zhovadilost všeobecná povstane byť by komunisté jen jedné generaci panovati měli.“
 
Naším úkolem je postarat se o to, aby k tomu už nikdy nedošlo.
 
Alexandra Udženija

1. místopředsedkyně strany
expertka pro rozvoj ekonomiky a podnikatelského prostředí
předsedkyně klubu zastupitelů za ODS při ZHMP

Štítky:
komentář