9. března 2017

Islámský stát je mafie

(Reflex) V dnešní době se pod termínem „teroristická organizace" může často skrývat politicky korektní výraz pro obyčejnou mafii. Proč?

 
NA NOVÝ ROK terorista v Turecku v tamním klubu Reina zavraždil 39 lidí a 70 jich zranil. Při útoku prý křičel Alláhu akbar! K činu se přihlásil Islámský stát, který vždy a na všech místech opěvuje vraždy křesťanů, židů a nevěřících. Ale je to ze strany Islámského státu opravdu čistě náboženská válka? Byl to náboženský fanatik-terorista? Dnes už víme, že to byl nájemný vrah, jenž to udělal jen kvůli penězům.
 
FINANCE Z ROPY
 
Mezi oběťmi byli Turci, Libanonci, Indové, Saúdové, Izraelka, Francouzi, Tunisané atd. Takže to nebyli jen křesťané, židé a nevěřící. Což potvrzuje moji tezi, že máme co do činění s klasickou mafií, jež má náboženství jen jako štít. Mafii je totiž úplně jedno, kdo při jejím útoku zemře či bude zraněn, protože jediným cílem je šířit strach a upevňovat si moc, ze které bude ekonomicky a mocensky těžit.
 
Podívejme se na to bez emocí a předsudků. Nejsou představitelé Islámského státu v prvé řadě mafiáni, kteří terorizují lidi pod záminkou muslimského náboženství?
Uvedu některé podobnosti Islámského státu a mafie:
 
Rekrutují nespokojené či ztroskotané lidi bez budoucnosti, kteří nemají co ztratit. Stačí se podívat na životopisy některých rádobymučedníků. Svým pěšákům slibují peníze, moc a ženy jako odměnu a trestají neposlušnost. Důkazem jsou zprávy o ohavném chování IS na území, jež ovládá.
 
Zabíjejí nevinné lidi jako nástroj šíření strachu a vynucování podvolení. Příkladem jsou všechny útoky na měkké bezbranné cíle v srdci Evropy a místech, kde působí. Islámský stát je financován převážně z pašování ropy, výkupného, drog, obchodu s bílým masem, z prodeje starožitností na černém trhu, rabování, vydírání a krádeží.
 
ZNEUŽÍVÁNÍ KRIZE
 
Pouze zůstává otázkou, kdy představitelé této náboženské mafie proniknou do evropských státních a mezistátních struktur. Obávám se, že nám nikdo nemůže garantovat, že se tak již neděje. Podobným mafiánským organizacím jako Boko Haram nebo al-Ká’ida se nedaří rekrutovat tolik lidí na půdě Evropy. Ovšem Islámskému státu se to daří o poznání lépe. Zároveň k tomu ještě Islámský stát velmi efektivně využívá uprchlickou krizi, aby do Evropy posílal nové lidi.
 
Podívejme se na to v hypotetickém případě, kdyby z jednoho miliónu uprchlíků byl potenciál vysoce nebezpečných a vycvičených jedinců pouhé 0,1 %, tak se jedná o 1000 lidí. Ano, to číslo vypadá děsivě, ale samozřejmě v realitě může být klidně i vyšší. Uvedla jsem to pouze jako příklad. Osobně nevidím jediný důvod, proč by si Evropa měla dobrovolně pouštět nové členy „mafie" na své území. Tento obchod s lidmi, strachem a destrukcí naší civilizace musí přestat!
 
Z toho vyplývá, že v prvé řadě musíme jako Evropa okamžitě přestat přijímat ilegální uprchlíky.
 
A to klidně na dlouhé roky, dokud nebude situace pod kontrolou. Pravda je, že na to doplatí nevinní lidé, jejichž motivací je jen lepší a klidnější život. Takové rozhodnutí je ale dle mého názoru v tento moment nevyhnutelné, protože jsou v sázce životy nás všech včetně migrantů, kteří riskují život při cestách přes Středozemní moře, jež jim organizuje právě pašerácká mafie. Austrálii se podařilo v krátké době zastavit nelegální uprchlíky, proto nevidím jediný důvod, proč by to Evropa neměla zvládnout také.
Na druhé straně je potřeba tvrdě trestat ty, kteří jsou již občané Evropy nebo zde mají legální pobyt, ale rozhodli se, že pro ně evropský způsob života, svoboda a demokracie jsou prázdné, a dokonce nepřátelské hodnoty.
Alexandra Udženija

1. místopředsedkyně strany
expertka ODS pro rozvoj ekonomiky a podnikatelského prostředí