28. února 2017

Zrušení EET? Hned po volbách jdeme na to!​

(Rádio Impuls) Hostem Zuzany Bubílkové v pořadu Kauza dne byla 1. místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija. Ta potvrdila, že bude strana ihned po volbách usilovat o zrušení elektronické evidence tržeb. S tématem chce zároveň partaj pracovat i v rámci předvolební kampaně. Řeč přišla také na případnou povolební spolupráci ODS s hnutím ANO. Udženija je přesvědčená, že prozatím žádná vyjednávání neprobíhají.

 
 
Občanská demokratická strana se ihned po volbách pokusí pohřbít elektronickou evidenci tržeb. Místopředsedkyně strany Alexandra Udženija v Impulsu řekla, že to bude první věc, o kterou bude partaj usilovat. „Zrušíme online napojení na ministerstvo financí," upřesnila s tím, že obchodníci ani restauratéři už nebudou muset odesílat účtenky na finanční správu. „Ten systém je drahý, nic nepřináší a rozhodně nepřinese ani výběr daní, který nám neustále pan Babiš slibuje," dodala Udženija.
 
Místopředsedkyně ODS také připustila, že bude zrušení EET stěžejním pilířem předvolební kampaně. „My to podnikatelům a živnostníkům slibujeme," řekla Udženija a dodala, že strana nesmí za žádných okolností ustoupit. Případné nesplnění předvolebního slibu by bylo pro stranu osudné. „My jsme se potáceli na pětiprocentní hranici volitelnosti a teď vidíme, že získáváme důvěru našich občanů zpět a nemůžeme si dovolit, že to, co slíbíme, neuděláme."
 
V Kauze dne byla řeč také o případné povolební spolupráci ODS s hnutím ANO. Alexandra Udženija důrazně popřela, že by ODS vedla jakákoliv předvolební vyjednávání s hnutím ANO. „Žádná kuloární jednání se nevedou a pokud je někdo z poslanců dělá, tak to spíš vidím, jako že si někdo s někým stoupne, povídá si o něčem a teď se z toho dělá velká chiméra."
Alexandra Udženija

1. místopředsedkyně strany
expertka pro rozvoj ekonomiky a podnikatelského prostředí