13. září 2016

Tisková zpráva k situaci ohledně projednávání Pražského okruhu

Paní primátorkou bylo přislíbeno, že klíčový bod týkající se Pražského okruhu (stavba č.511) bude zařazen na řádné jednání zastupitelstva hl. města Prahy. Bohužel se tak zatím nestalo a to i na základě nepochopitelného rozhodnutí Trojkoalice v čele se Stranou zelených, která tento bod z neznámých důvodů nepodpořila.

Situace je o to vážnější, že ohledně Pražského okruhu již proběhla jednání zástupců Prahy s premiérem Sobotkou. Zastupitelstvo hl. m. Prahy si tedy zaslouží znát podrobnosti a tento bod projednat v plnohodnotné diskuzi.

Pokud se má Praha někdy v budoucnu stát světovým lídrem například ve využívání prvků smart cities, potřebuje dokončený okruh, který je klíčový pro další rozvoj infrastruktury, zlepšení životního prostředí, pro řešení parkování, cyklostezek nebo například pro další rozvoj elektromobility.

Alexandra Udženija:

Snažíme se být konstruktivní opozicí, které jde především o témata a ne o politikaření. Mrzí nás, že paní primátorka nebyla schopna plně dostát svému slibu. Ukázalo se tak v plné nahotě, že ve stávající magistrátní koalici panují spory a že některé opoziční body nechce projednávat vůbec a to ani v případě, že se jedná o témata celopražského či dokonce celorepublikového významu.“

Filip Humplík:

Mrzí mě, že paní primátorka není schopná splnit svůj veřejný slib ohledně projednání Pražského okruhu. A mrzí mě, že podlehla vydírání ze strany Zelených. Nicméně se i nadále budeme snažit pražský okruh na jednání zastupitelstva zařadit. A jeho urychlenou dostavbu podpořit jak na magistrátu, tak v Poslanecké sněmovně. Protože řidič není sprosté slovo. Protože je to v zájmu všech Pražanů."
 

Ing. Alexandra Udženija
předsedkyně klubu zastupitelů ODS ZHMP 

Filip Humplík
předseda pražské ODS