16. června 2016

Tisková zpráva klubu zastupitelů ODS ZHMP k Pražskému okruhu

ODS navrhla na dnešním jednání Pražského Zastupitelstva zařadit přednostně bod "Pražský okruh". Vládnoucí koalice primátorky Krnáčové tento bod zařadit svými hlasy odmítla.

Vláda ANO, ČSSD a Lidovců ještě nedávno veřejně tvrdila, že silniční okruh 511, tedy propojení brněnské dálnice D1 a hradecké D 11, je její prioritou.

Náhlé rozhodnutí vlády z minulého týdne o vyřazení okruhu 511 z priorit tuto stavbu prodlouží o minimálně o 5 let.

Zatímco podle vlády není nutné Pražský okruh budovat, prodloužení dálnice D6 Nové Strašecí - Řevničov má plnou prioritu. Zatímco v úseku Chodov Průhonice po D1 (tedy v místě, kde je trasa současného obchvatu) jezdí 88460 vozidel za den, v budovaném prioritním úseku Strašecí - Řevničov projede pouze 9143 automobilů denně.

Vyřazení 511 z priorit je zásadní chyba této vlády a toto rozhodnutí by měla okamžitě revokovat.

Jako ODS jsme byli připraveni podpořit jakýkoli rozumný návrh, který pomůže situaci vyřešit. Protože je to v zájmu všech Pražanů.

"Odmítnutím zařazení bodu Pražského okruhu se koalice primátorky Adriany Krnáčové postavila proti zájmům všech obyvatel Prahy. Teď už jen zbývá, aby statisícům Pražanů, a to nejen obyvatelům Jižního města a Spořilova, primátorka nakoupila plynové masky," konstatuje předseda pražské ODS Filip Humplík.

Filip Humplík

předseda regionálního sdružení ODS Praha
zastupitel hl. m. Praha