28. dubna 2016

Koalice politických trafik

Vystoupení z jednání zastupitelstva hlavního města Praha.

Vážená paní primátorko, vážené kolegyně a kolegové zastupitelé,

hned na úvod bych rád řekl pro někoho asi překvapivou věc a totiž to, že zde vznikající staronová vláda nad Prahou může být lepší než původní koalice. Sice jen o kousek, ale může.

Na dnešním jednání zastupitelstva máte totiž unikátní šanci říci Pražanům a svým kolegům zastupitelům pravdu a alespoň jednou být upřímní. A říci, že jste KOALICÍ POLITICKÝCH TRAFIK.

Přiznejte, pro koho bude vznik koalice dobrý a pro koho budete Prahou manipulovat. Bude to pro Pražany, kteří tu žijí a pracují, z jejichž daní budete spravovat město? Nebude.

Přiznejte se, že největší výkon primátorky Krnáčové byl vykydání hnoje slonům v zoologické zahradě. Neumí Praze vládnou ani není schopná se to naučit.

Přiznejte, že opět budete vládnout ve prospěch těch, kterým vyhovuje rostoucí množství zakázek z ruky. Toto chování je o to paradoxnější, že funkci primátorky zastává bývalá ředitelka Transparency International. Jen za první půlrok vašeho vládnutí jste vypsali 49 soutěží na právní služby, z nichž jich 44 bylo za hodnotu 1,9 mil. Kč, což jistě nemá nic společného s hodnotou 2 mil, od které se musí konat otevřené výběrové řízení.

Přiznejte se, že se opět budete opírat o hlasy morálně pochybných přeběhlíků. Přestup paní doktorky Krobové-Hášové z TOP09 do ČSSD je určitě motivován ideologií a rozhodně nemá nic společného s jejím setrváním ve velmi dobře honorované funkci členky dozorčí rady PRE.

Přiznejte, že jste KOALICE POLITICKÝCH TRAFIK. Nespojuje vás žádný program, žádná společná idea. Jen touha po moci a nutnost někam usadit své zpřízněné duše. Dotáhli jste ad absurdum bolševické “každému podle jeho potřeb”. Každý z vás si řekl, co chce. A to dostal.

Zvedli jste počet uvolněných funkcí, na klubu ANO jste dokonce dostali seznam politických úplatků ve formě dozorčích rad a placených funkcí A4 před sebe. Vy Prahu rádi nemáte, vy máte rádi jen sebe a své kšefty a kšeftíky. Rozšířili jste počty uvolněných (placených) funkcí, aby zbylo na všechny.

Uplatili jste Matěje Stropnického vyslyšením a schválením jeho ultralevicových vizí, které budou Prahu stát stovky milionů korun.

Milá KOALICE POLITICKÝCH TRAFIK, jak jsem řekl v úvodu. Vaše staronová vláda nad Prahou může být v jedné věci lepší. Přiznejte na rovinu, že chcete vládnout jen pro sebe, buďte alespoň jednou s námi i veřejností upřímní. Jen taková upřímnost vás udělá lepší vládnou, než byla ta předchozí. V ničem jiném totiž lepší nebudete.

Děkuji za pozornost.

Filip Humplík

předseda regionálního sdružení
zastupitel hl.m.Praha