30. ledna 2016

Vaše žena nevystudovala, pane místostarosto. Jde o prachsprostý podvod. Odejděte!

Zastupitel Městské části Praha 5 za ODS interpeluje místostarostu Lukáše Budína (SZ) ve věci jeho manželky, která údajně neoprávněně užívá titul Ing. a rezignovala na zastupitelský mandát i členství ve Straně zelených:

Pane 1. místostarosto,

jak jste si jistě všiml, Vaše žena Erika Uchytilová rezignovala na mandát zastupitelky MČ Praha5 adle dostupných informací opustila i Stranu zelených. Učinila tak jen několik dní poté, co se v tisku objevily spekulace o tom, že neoprávněně užívá vysokoškolský titul Ing. z Vysoké školy ekonomické v Praze.

Jasným impulzem pro složení mandátu byl požadavek celostátního vedení Strany zelených, aby jim předložila vysokoškolský diplom. Je proto více než jasné, že Vaše žena Erika Uchytilová nevystudovala VŠE v Praze, jak se všude chlubila, a že jde o prachsprostý podvod.

Erika Uchytilová rezignovala na mandát, bez jakékoliv omluvy nejen svým voličům a občanům Prahy 5. Protože jste si však z politiky udělili tak trochu rodinný podnik, zůstáváte v politice Vy, a to ještě ve funkci prvního místostarosty. A to přesto, že jste bezpochyby musel vědět, že Vaše žena výše zmíněnou, a troufám si tvrdit žádnou vysokou školu, nevystudovala, jinak by vysokoškolský diplom doložila (ať v té době nebo později).

Jak je možné, že dál působíte v tak významné funkci, když jste jako předseda Zelených a volební lídr souhlasil s podvodem, že Vaše žena bude mít na kandidátní listině titul, který jí nepatří, a tím jste společně oklamali voliče Prahy 5. Vaše žena získala podvodem mandát, za podvodné považuji i peníze, které Vaše žena obdržela během vykonávání mandátu od městské části Praha 5.

Pominu-li všechny ostatní kauzy a kostlivce, které jste za uplynulý rok městské části vytvořil – počínaje poradci, neprůhlednými zakázkami či Vašimi teatrálními odchody z koalice, je dle mého názoru toto Vaše počínání v naprostém rozporu s možností vykonávat funkci 1. místostarosty. Vyzývám Vás proto, abyste odešel z funkce 1. místostarosty, omluvil se občanům za Vaše chování a postavil se poprvé, resp. alespoň jednou k problému jako chlap.

Ptám se vás proto (i když jen pro forma):

Vystudovala Vaše žena Erika Uchytilová VŠ a může používat titul Ing.?

Pokud ano, žádám Vás o předložení jejího diplomu a potvrzení o studiu od konkrétní vysoké školy.


http://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Herold-ODS-Vase-zena-nevystudovala-pane-mistostarosto-Jde-o-prachsprosty-podvod-Odejdete-419620


 

Bc. Lukáš Herold

místopředseda oblastního sdružení ODS Praha 5
zastupitel městské části Praha 5

Štítky:
interpelace