#ODS Liberec Živě

NOVINKY ODS 16.2.2018

ODS

Petr Fiala: Vládě v demisi musíme nastavit jasné mantinely. Proto ODS přichází se třemi konkrétními návrhy 15. února 2018 Petr Fiala představil tři iniciativy, se kterými půjdou občanští demokraté do jednání s ostatními parlamentními stranami. Předseda ODS oslovil premiéra v demisi Andreje Babiše s nabídkou setkání na téma evropská politika České republiky. Plánuje také vést jednání s nevládními politickými stranami, jeho cílem je jednoznačné usnesení Poslanecké sněmovny, které nastaví mantinely vládě v demisi. Petr Fiala se chce setkat i s předsedou Pirátů Ivanem Bartošem, chce s ním mluvit o spolupráci jeho strany s SPD a KSČM na ústavních změnách. „ODS cítí jako vůdčí opoziční a demokratická síla odpovědnost za vývoj v této zemi, proto přicházíme se třemi důležitými iniciativami," uvedl Petr Fiala. Předseda občanských demokratů se chce zaměřit na jednotnou zahraniční politiku České republiky. Proto inicioval schůzku s předsedou vlády v demisi Andrejem Babišem: „Včera jsme zřetel

ODS

Poslanci v čele s Markem Bendou navrhují zmírnění protikuřáckého zákona 13. února 2018 Skupina 86 poslanců napříč politickým spektrem podala dnes návrh zákona, kterým se mění zákon o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek. Novela chce povolit v restauracích, sportovištích a kulturních zařízeních zřízení kuřáren, zrušit zákaz kouření na pergolách a zastřešených předzahrádkách. Plánuje také vypustit odpovědnost za prodej alkoholického nápoje osobě, která by posléze mohla vykonávat činnost ohrožující zdraví lidí či poškodit majetek. Novelu inicioval místopředseda poslaneckého klubu ODS Marek Benda: „Jsem rád, že mezi navrhovateli jsou zastoupeni poslanci 8 z devíti poslaneckých klubů. Na základě toho věřím, že návrh by mohl být sněmovnou pozitivně projednán a schválen a mohl by zmírnit škodlivé následky dosavadního zákona. Ukazuje se totiž, že stávající podoba zákona je natolik přísná, že v jejím důsledku dochází k omezování podnikání a dokonce i společenského života. Je

ODS

ODS LIBERECKÝ KRAJ sdílel(a) příspěvek uživatele ODS Jablonec.

ODS

Jana Černochová: Odmítáme vládní novelu zákona o zbraních, která je v rozporu s programovým prohlášením vlády a se zájmy naší země 7. února 2018 ODS zásadně odmítá novelu zákona o zbraních a střelivu, kterou dnes projednává vláda a která je implementací tzv. odzbrojovací směrnice. Vláda jejím případným schválením přistupuje na novelu připravenou ještě v minulém volebním období a zcela popře své programové prohlášení, které slibuje přijetí normy, jež negativní důsledky této směrnice zmírní. Trváme na tom, že Česká republika by neměla odzbrojovací směrnici implementovat, a to i za cenu sankcí. Zároveň připomínáme, že nebylo dosud rozhodnuto v probíhající žalobě ČR u Soudního dvora EU na tuto normu a že její osud je tedy stále nejistý. Jsme proto připraveni v nadcházejícím legislativním procesu učinit vše pro to, aby tato novela byla zamítnuta. Opakovaně zdůrazňujeme, že česká právní úprava v oblasti regulace zbraní je plně funkční a vyvážená. Drtivá většina změn, které zahrnuje tato n

ODS

Pevní v postojích! Stojíme za Petrem Fialou: s ďáblem se spojovat nelze!

ODS

ODS LIBERECKÝ KRAJ sdílel(a) příspěvek.

Naši lidé