#ODS Liberec Živě

ODS

ODS LIBERECKÝ KRAJ sdílel(a) příspěvek uživatele Radostné Česko.

ODS

Martin Kupka: Vláda stále mluví o zjednodušení stavebního řízení, ale skutek utek. 17. října 2018 Vláda měla dnes mimořádnou příležitost podpořit zjednodušení stavebního řízení a vypustit zbytečnou administrativu v podobě tzv. závazného stanoviska orgánu územního plánování. Ulehčila by tak život mnoha stavebníkům, kteří na mnoha místech čekají zbytečně několik měsíců na jedno zbytečné razítko. Vláda sice mluví o tom, jak musíme všechno zjednodušit, dělá ale pravý opak. Mimořádnou příležitost ke zkrácení stavebního řízení nevyužila a návrh poslanců ODS a STAN zamítla. Vyškrtnutí tzv. závazného stanoviska ze stavebního zákona je jednoduchou změnou, jejímž cílem bylo napravit chybu vzniklou poslední novelou tohoto zákona. Tento další zbytečný papír totiž protáhl mnohá stavební řízení o několik měsíců. Jedním z hlavních argumentů proti této novele byla krátká účinnost předešlé právní úpravy. Avšak samotná vláda si je vědoma, jakou závazné stanovisko orgánu územního plánování napáchalo paseku! Jak jinak si vysvětlit, že dílčí úprava tohoto zákona byla začleněna již do Zákona o urychlení výstavby dopravní, vodní a energetické infrastruktury letos v létě? Krátkou účinnost dané novely jako důvod pro zamítnutí našeho návrhu proto považuji za argumentační faul. Postoj vlády je tak jasný. I přes planá slova o nutném zrychlení stavebního řízení získáte v ČR stavební povolení v průměru za 247 dní. Rychleji byste jej získali například i v Kongu nebo Rwandě.

ODS

ODS LIBERECKÝ KRAJ sdílel(a) příspěvek uživatele ODS - Občanská demokratická strana.

ODS

ODS LIBERECKÝ KRAJ sdílel(a) příspěvek uživatele ODS Jablonec.

ODS

ODS: Dobrá zpráva pro Českou republiku. Vítězstvím v senátních volbách jsme potvrdili pozici jediné alternativy k hnutí ANO 13. října 2018 Ve druhém kole senátních voleb získalo senátorský mandát 10 z 11 kandidátů občanských demokratů. Uspěli také 4 kandidáti, které ODS od začátku podporovala. Předseda ODS Petr Fiala to považuje za dobrou zprávu pro občany České republiky a potvrzení pozice občanských demokratů jako jediné alternativy vůči hnutí ANO. Předseda senátorského klubu Miloš Vystrčil ocenil práci všech kandidátů, poděkoval voličům za důvěru a prohlásil, že se těší na spolupráci s novými kolegy. „Je to dobrá zpráva pro občany – do Senátu přijde řada velmi dobrých nových senátorů. Je to dobrá zpráva pro Českou republiku – vládní většina polokomunistické vlády nebude mít v Senátu většinu. Je to skvělá zpráva pro občany a ODS. Jsem velmi vděčný, že můžeme slavit toto vítězství. Už minulý týden jsme měli dobré výsledky v komunálních volbách. Ale toto je vlastně první vítězství ODS v nějakých celostátních volbách po 9 letech. Je to pro nás šťastná sobota 13. A je to potvrzení, že ODS jde správnou cestou a vytváří silnou politickou alternativu levicové straně ANO,“ uvedl předseda ODS Petr Fiala. „Děkuji všem voličům za projevenou důvěru. Ve svém obvodě dokázalo zvítězit 10 z 11 kandidátů ODS. Uspěli také 4 kandidáti, které jsme od začátku podporovali. Mojí milou povinností je tedy poděkovat všem našim kandidátům, kteří odvedli ve svých obvodech skvělou práci a voliči to dokázali ocenit,“ uvedl předseda senátorského klubu ODS Miloš Vystrčil.

ODS

Přijďte volit 12. a 13.10. - VOLÍME JARDU :)

ODS

Petr Fiala: Jdeme správným směrem 6. října 2018 Do druhého kola senátních voleb postoupilo 11 kandidátů, které navrhla ODS, z toho 9 z prvního místa. Postoupilo také 5 kandidátů, které občanští demokraté podpořili. Petr Fiala: „Chci poděkovat všem voličům, kteří přišli - a myslím, že účast byla standardní a politicky dostatečně vypovídající. A samozřejmě zvlášť děkuji voličům kandidátek a kandidátů ODS. Výsledky voleb jsou především o voličích a o občanech - v tomto případě, jak budou spravována naše města, naše obce, a jakou politiku bude dělat Senát. A já jsem rád, že podíl ODS na správě měst a obcí se po těchto volbách výrazně posílí. Je zjevné, podle výsledků, jak je máme zatím k dispozici, že prakticky po celé republice ODS znovu posílila. A to je dobře, protože to pomůže rozvoji měst a obcí. Nabízeli jsme rozumná řešení a poctivou práci - a taková politika po těchto volbách díky výsledku ODS posílí. Jsem rád, že jsme posílili i ve velkých městech - všem gratuluji, všem posílám i velké díky za poctivou práci. Pokud jde o volby do Senátu, tam se jasně ukazuje, že zde máme ukotvené silné levicové hnutí ANO - a že oproti němu jako nejsilnější a nejreálnější politická alternativa stojí ODS. Pro mě to znamená, že jdeme v ODS krok po kroku správným směrem. Že trend z předešlých voleb do PS pokračuje. Že vracíme politice pravý smysl. Že krok po kroku posilujeme alternativu. A že je reálné, že už v nejbližších parlamentních volbách budeme moci nabídnout hlavní souboj mezi hnutím ANO a ODS o směřování ČR. Úplně nakonec prosba k voličům: Setkejme se v hojném počtu i příští týden. Bitva o Senát se neskončila, toto byl jen první poločas. Ukazuje se, že máme možnost zastavit koalici ANO a ČSSD s tichou podporou komunistů - jen je potřeba přijít příští týden volit. Věřím, že naše kandidáty ve 2. kole podpoří i další demokratické strany. Tak jak ODS pomohla postoupit do druhého kola společným kandidátům se stejným cílem: Nedopustit zvětšování vlivu spojenectví ANO, ČSSD a komunistů i v Senátu.“

Naši lidé