19. září 2022

Předvolební debata Blesku z Prahy

(www.blesk.cz) Další předvolební debata Blesku je tady - tentokrát boj o Prahu. Řeč přišla na klíčové body programů všech uskupení, kterým dominuje doprava a dostavba pražského okruhu.

Celou debatu s Bohuslavem Svobodou můžete zhlédnout na Blesk.cz.

Namísto původně sedmi potvrzených lídrů jich dorazilo jen šest: Zdeněk Hřib (Piráti), jednička kandidátky SPOLU Bohuslav Svoboda (ODS), Petr Hlaváček (STAN), Patrik Nacher (ANO), Jan Čižinský (Praha Sobě), Milan Krajča (KSČM). Anna Šabatová coby lídryně Solidarity (koalice ČSSD, Zelených, Budoucnosti a Idealistů) navzdory původnímu příslibu nedorazila.

Podle bývalého primátora z řad ODS Bohuslava Svobody je problémem, že Praha není dle jeho názoru nijak dořešená. „Pokud neposuneme okruh, nedokážeme s dopravou Prahy nic udělat. Praha má být pro všechny – cyklisté, motoristé, pěšáci a hromadná doprava. Všichni jsme si rovni. Rozdělování na cyklisty, pěšáky nebo chodce, to je hrubá chyba. Nikdy to nebude fungovat,“ opřel se Svoboda v podstatě do všeho. Vadí mu, že jsou špatně vyřešené i cyklopruhy, které jsou podle strašné a vedou různě přes kostky, koleje a silnice. Dala mu zapravdu i jedna z oslovených Pražaček v anketě Blesku.

Bohuslav Svoboda

kandidát na pražského primátora
poslanec PČR
předseda výboru pro zdravotnictví PS PČR