28. června 2016

Jakým směrem by se měla ubírat budoucnost Náplavky

Odpověď na otázku časopisu Pětka pro vás.

Smíchovská Náplavka je k letošnímu roku opět ucelenějším subjektem.Vzhledem k tomu , že prostor nad "pláží " na konci náplavky je již dekorován v pozadí myslím architektonicky zdařilým objektem " River View - MSD " je t.č.celá plocha náplavky konečně zbavena prašných a rozestavěných staveb ve svém nejbližším okolí.
  Z toho vyplývá i stoupající atraktivita tohoto prostoru  a výrazný zájem mladých lidí zde trávit svůj volný čas - potvrzeno jejich počtem , přítomných navečer dne 9.6.2016 při akci "Lodˇ kapitána Morgana"- na Smíchovském nábřeží.
  Budoucnost Smíchovské náplavky vidím v možnostech četných  kulturně společenských akcí - v období jaro - léto ,ev. brzký podzim , dle aktuálních klimatických podmínek i sportovních činností , vhodných pro tento  prostor. 
  Je proto nutné vybudování jedné trvalé scény , zavést  možnost pravidelného zapůjčení lehátek v prostoru pláže, při důrazu na úklid celého prostoru po jednotlivých akcích.
  Prvním takovým společným výsledkem úsilí o nové využití Smíchovské Náplavky by měla být akce : Rio na Praze 5  - plánovaná ve dnech 5.8.-19.8.2016 
   V rámci Komise pro kulturu a obnovu památek toto vše podporujeme a chceme i rovněž navodit jednání s vedením společnosti Staropramen o vybudování jednoho architektonicky zajímavého sezónního restauračního zařízení přímo na ploše Smíchovské Náplavky.
   Budoucnost Smíchovské náplavky vidím positivně a mohla by bých i zdravou konkurencí dění na protilehlém břehu Vltavy t.j. na Praze 2 .
MUDr. Michal Bednář

zastupitel MČ Praha 5

Štítky:
komentář