JUDr. Jana Nowaková Těmínová

*1963

Politická příslušnost: TOP 09

Životopis

JUDr. Jana Nowaková Těmínová se narodila v roce 1963 v Trutnově, od roku 1970 žije v Praze. Vystudovala Právnickou fakultu Univerzity Karlovy a po složení justičních zkoušek se stala soudkyní na občanskoprávním úseku Obvodního soudu pro Prahu 4. Později pracovala na Magistrátu hl. m. Prahy jako vedoucí kontrolního odboru, byla také pověřena výkonem funkce tajemníka Magistrátu hl. m. Prahy. Již 30 let je advokátkou. V letech 2011 až 2019 působila jako přísedící kárného senátu ve věcech exekutorů u Nejvyššího správního soudu.

V listopadu 2010 byla poprvé zvolena zastupitelkou a členkou Rady městské části Praha 9 a již třetí volební období má na starosti majetek, bytovou politiku a obchodní korporace. Působí v představenstvu akciové společnosti Poliklinika Prosek.

Má dva syny a vnuka. Ve volném čase chodí do kostela, do divadla, do lesa, na výstavy nebo cvičí pilates. Je členkou TOP 09, nikdy nebyla v jiné politické straně.