PhDr. Petr Kučera

*1983

Politická příslušnost: TOP 09

Životopis

PhDr. Petr Kučera se narodil 12. listopadu 1983 v Praze. Vystudoval obor International Relations and European Studies na Metropolitní univerzitě Praha (MUP) a absolvoval rigorózní řízení v programu Mezinárodní vztahy a evropská studia na stejné vysoké škole. Několik let byl zaměstnán v tiskových odborech Ministerstva zemědělství ČR a Ministerstva životního prostředí ČR. Dále pak na Úřadu vlády ČR jako protokolista a jako krajský a volební koordinátor. V současné době působí ve zdravotnictví na pozici PR manažera.

Od roku 2011 je zastupitelem na městské části Praha 4 a na přelomu let 2014–2015 krátce zastával pozici radního pro životní prostředí. Aktuálně zde například předsedá Komisi pro Místní agendu 21. Několik let byl členem republikového předsednictva mládežnického spolku TOP tým (v roce 2019 i jeho předsedou).

V případě jeho zvolení do Poslanecké sněmovny by se rád věnoval nejen oblastem životního prostředí a udržitelnému rozvoji na místní či regionální úrovni. Zajímají ho i některé konkrétní oblasti ve zdravotnictví, jako je lůžková péče nebo úspěšná digitalizace aktuálně podfinancovaných krajských hygienických stanic. V Praze 4 je mimo jiné zapojen do dění v rámci společenské komunity (občanské společnosti), je jedním z iniciátorů sousedských akcí, konkrétně akce Zažít Krč jinak. Dalšímu rozvoji zdejší komunity se věnuje pomocí facebookové stránky a skupiny Sídliště Krč a okolí.

Ve volném čase rád sportuje. S kamarády hraje přes 20 let různé pražské futsalové soutěže, rád lyžuje, jezdí na běžkách a vyráží do přírody. Hovoří anglicky a německy.