Petr Šula

Povolání: místostarosta MČ Praha 12, manažer
*1974

Politická příslušnost: TOP 09

Životopis

Petr Šula se narodil v roce 1974, od roku 1985 bydlí na Praze 12. Po absolvování střední ekonomické školy pracoval v manažerských funkcích pro několik mezinárodních společností. Absolvoval studijní pobyt na UEC v Sydney a dále prošel kurzy managementu na HU University v Chicagu, systémy řízení a produktivity firem na IMPAC University v Punta Gorda a stal se certifikovaným specialistou na řízení produktivity firem. Několik let pracoval jako konzultant v oblasti řízení firem, zvyšování produktivity a managementu. V posledních letech se věnuje řízení společnosti a poradenství v oblasti realit.

V současné době je místostarostou MČ Praha 12. V rámci městské části je zapojen do místní Agendy 21, podporuje projekty SMART cities, spustil projekt Participativního rozpočtování a vedl přípravu nového Strategického plánu. 

V Poslanecké sněmovně by chtěl přijmout tvrdší postihy za porušení zákona o ochraně zvířat. Přispět by chtěl také k přijetí zákonů, které umožní spustit důchodovou reformu. V neposlední řadě se chce zasadit o změnu stavebního zákona. Ovládá plynně angličtinu. Má jedno dítě a jeho koníčkem je turistika a cestování.