Michal Zuna

Povolání: radní pro oblast bezpečnosti MČ Praha 2, poslanec
*1982

Politická příslušnost: TOP 09

Životopis

Michal Zuna se narodil v roce 1982 v Praze 2. Vystudoval SSPŠ v Preslově ulici v Praze 5 – obor obchodní management ve strojírenství. Od roku 2012 je členem TOP 09. V roce 2018 byl zvolen do zastupitelstva Prahy 2 a stal se radním pro oblast bezpečnosti této městské části.

Pracovní zkušenosti sbíral v Irsku i USA. Postupně se vypracoval na manažera pro střední Evropu mezinárodního výrobce kávy s největším řetězcem kaváren na světě. Po ekonomické krizi v roce 2008 začíná pracovat v realitách, v roce 2015 zakládá vlastní realitní společnost, která v současné době spolupracuje se zhruba 40 makléři po České republice.

V Poslanecké sněmovně by se rád zasadil o úpravu legislativy na pomoc obětem trestných činů. V trestním zákoníku by rád upravil nástroje a postihy pro pachatele trestných činů v oblasti domácího a sexuálního násilí – trestné činy proti lidské důstojnosti a trestných činů v oblasti kyberprostoru. Přispět by chtěl také ke zlepšení postavení obětí trestných činů v oblasti domácího a sexuálního násilí. Pozornost vyžaduje také přijetí zákona upravujícího oblast krátkodobého ubytování.